Met 3 top tips voor de beste start van het nieuwe jaar 

Tijdens een lunchwandeling in het Haagse bos zag ik opeens het contrast: de statige bomen bedolven onder een dik pak sneeuw, die daar al honderden jaren staan en zich nergens druk om maken. En het drukke verkeer dat zich een weg baant over de Utrechtse baan met mensen die proberen op hun werk te komen. De bomen lijken te zeggen: waar maken jullie je allemaal zo druk om?

Zo statig stilstaan als bomen is natuurlijk verschrikkelijk saai voor jou en mij, maar minder hard voorbij razen zoals auto’s op een snelweg zou soms wel mogen. En af en toe eens stilstaan. Stilstaan om te kijken naar jezelf, naar je werk en je leven. Loopt het zoals je wilt? Of wil je graag iets veranderen? De kerstperiode is een mooie tijd van het jaar om daarbij stil te staan.

Martine gaat voor meer uitdaging in haar werk
In deze tijd van het jaar neem ik altijd een moment om terug te blikken en om daarna vooruit te kijken. Afgelopen vrijdag heb ik dat gedaan met juridische en professionele vrouwen die ik begeleid in mijn halfjaar programma.

Eén van hen is Martine, een ervaren juriste. Zij blikt terug op een jaar met interessante maar ook met minder uitdagende juridische projecten. Haar wens en ambitie is uitdagend juridische werk in een internationale omgeving waarin haar juridische scherpte, oplossingsgerichtheid en leidinggevend vermogen helemaal tot hun recht komen. Hoe kan zij dat doen op een manier dat het goed te combineren is met haar privé leven?

Door haar successen en teleurstellingen in kaart te brengen weet zij beter wat haar talenten zijn en wat haar ambitie is voor komend jaar. Ook ziet zij in wat haar tegenhoudt en hoe ze in beweging kan komen om haar wensen en ambities waar te maken.

Stilstaan en vooruitkijken helpt jou ook! Doe mee aan de Masterclass op 16 januari 2018
Neem jij je ook voor om terug te blikken en vooruit te kijken? Doe het ook echt.
Het helpt je om je energie en inspiratie in je werk te vergroten en jouw ambities en verlangens waar te maken.

  • Ervaar hoe je meer energie, uitdaging en inspiratie vind in je werk
  • Ontdek waar je naar toe wilt met je team en met je eigen carrière
  • Neem je daar nu eens echt de tijd voor
  • En maak je beste start van het nieuwe jaar ooit!

Wil jij dat ook? Sta dan stil als een statige besneeuwde boom, beken kleur (zie mijn vorige blog) en meld je aan voor de Masterclass Energie en Inspiratie in je werk. Wil je een Masterclass voor je hele team? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact met mij op voor meer informatie.

Voor tijden, locatie, kosten van de Masterclass klik je hier. 

Dankjewel voor de fijne samenwerking dit jaar!
Dankjewel voor de fijne samenwerking en het mooie contact in de coachingstrajecten, in onze gesprekken – in levenden lijve of telefonisch – en in ons contact via de mails die ik stuur. Dat is waardevol voor mij. Daarom doe ik jou een Inspiratie in je Werk-gesprek cadeau. Het is een kerstcadeau dus je kunt je in deze kerstperiode hiervoor aanmelden.

Om je op weg te helpen met stilstaan en vooruitkijken geef ik je 3 tips voor jou beste jaar ooit:

  1. Het is natuurlijk een cliché maar soms oh zo moeilijk: ga er in de kerstperiode écht voor zitten om terug te blikken en vooruit te kijken. Sta bijvoorbeeld eerder op als het huis nog stil is en of plan een ander moment waarop je 2 uur voor jezelf hebt. Raffel het niet af, zorg voor een comfortabele plek en begin met een ademhalingsoefening.
  2. Blik terug: schrijf je successen en teleurstellingen op van afgelopen jaar op. Dat geeft inzicht in wat je graag wilt en wat je wilt veranderen. Benoem minimaal 5 successen en 3 teleurstellingen. Klinkt ‘successen en teleurstellingen’ te groot voor jou? Denk aan waar je tevreden over bent en wat je zou willen veranderen.
  3. Kijk vooruit: formuleer je doelen voor komend jaar. Let op dat dit realistische doelen zijn waarin jouw talenten tot hun recht komen, doelen die je energie geven. Leg dit langs de lat van de organisatie waarin je werkt. Wat is het belang van de organisatie en wat zijn de mogelijkheden? Let op de wisselwerking. Of je manager legal bent of senior jurist: kijk naar jouw eigen ambities en doelen en hoe dat past in je team!

Heb je dit in kaart gebracht? Mooi!

Je kunt hierover van gedachten wisselen met mij. Ik heb een onafhankelijke blik en biedt een veilige en vertrouwde setting. Dat kan in een 1-op-1 gesprek of in de Masterclass Energie en Inspiratie in je Werk op dinsdag 16 januari 2018. Bel me voor vrijblijvende informatie. Leuk als je belt!

Ik wens jou van harte een verbindende kerst en een gelukkig, gezond en inspirerend beste jaar ooit!