Monique is een klant van me. Ze is verandermanager bij een ministerie, een ervaren manager met een enorme staat van dienst. En toch loopt niet alles lekker… Ze voelde behoefte om met me te sparren en plande een online strategiegesprek.

De tranen schieten Monique in de ogen
Als we elkaar spreken, vertelt Monique mij over de onveilige omgeving waarin ze werkt. Haar directeur spant haar op een slinkse manier steeds voor zijn karretje. Haar collega’s maken daar – bewust of onbewust, dat durft ze niet te zeggen – gebruik van en Monique voelt zich alleen staan in het team.

Het huilen staat haar nader dan het lachen.

Monique wordt er helemaal onzeker van
Monique merkt dat ze bang is om te falen. Ze vraagt zich af of ze het wel kan. En dat stemmetje is continu in haar hoofd. De hele dag lang. Het verlamt haar enorm. Het slaat haar volledig uit het lood. Dat zie ik aan haar lichaam: ze beweegt onrustig en geeft heel verschillende signalen. Ook in ons online gesprek kan ik dat zien.

Alles komt tegelijk
Privé loopt het ook nog eens niet op rolletjes. Haar man zoekt ander werk en één van haar kinderen zit niet goed in zijn vel. Monique heeft het gevoel dat alles tegelijk komt. Het wordt haar te veel.

Rationeel weet Monique het wel
Als verandermanager weet zij prima waar het aan schort, waarin ze vastloopt. Ze trekt zich terug en durft niet meer te doen waar ze goed in is: adviseren, beslissingen nemen, de kar trekken, mensen meekrijgen en motiveren. Geen wonder dat ze haar organisatie niet mee krijgt en haar doelstellingen niet haalt – wat haar nog onzekerder maakt.
Nu ze het allemaal opsomt weet ze het wel.
Haar hoofd weet het. Maar ze vóelt het niet. Ze voelt geen vertrouwen.

Vertrouwen komt van binnenuit
Monique realiseert zich dat het zo niet meer langer gaat. Het zou de organisatie en haarzelf te veel kosten als ze niet ingrijpt: de resultaten van het project dat ze trekt, haar zelfvertrouwen, haar baan mogelijk… Als verandermanager heeft ze eerst zelf iets te veranderen. Ze merkt dat dit om een shift, een transformatie in haarzelf vraagt. Ze wil namelijk geen ‘Quick fix’, ze wil een blijvende en duurzame verandering.

Maar welke verandering dat precies moet zijn? Hoe ze weer het vertrouwen terugkrijgt waarmee ze weer kan adviseren, knopen kan doorhakken en mensen kan motiveren? Ze heeft geen idee.
En dat is heel menselijk. Wat mij betreft heeft iedereen recht op een paar blinde vlekken 😉, maar ze kunnen je gigantisch in de weg zitten en echt pijn gaan doen. Op dat punt is Monique beland. Als je te veel last krijgt van een blinde vlek is dat vaak aanleiding om in beweging te komen, en dus besluit Monique om deel te nemen aan mijn Women of Impact leiderschapsprogramma.

Gelukkig kan ik haar aan het begin van het programma al belangrijke tools geven die haar helpen om haar zelfvertrouwen te vergroten.
We gaan volop aan de slag met de 5 modules van mijn Women of Impact methode: Veerkracht, Vertrouwen, Visie, Invloed en Verbinding. Meteen al in de eerste module zet ik 3 methoden en technieken in:

  • lichaamsgerichte oefeningen helpen haar om te voelen wat haar in de weg zit en om vertrouwen te voelen. Door te voelen wat er gebeurt in haar lichaam kan ze haar ratio en haar intuïtie weer met elkaar verbinden.
  • met behulp van een Voice Dialogue-oefening luisteren we naar de stemmen in haar hoofd: naar haar versterkende stemmen en de ondermijnende stemmen.
  • met Transactionele Analyse onderzoeken we patronen uit haar kindertijd: patronen waar zij veel aan heeft en patronen die haar nu niet meer helpen.

Stevigheid en vertrouwen
Inmiddels zijn we een aantal weken verder. Monique kan nu weer keuzes maken vanuit haar kracht. En ze gaat vol vertrouwen op een volgende plek in de organisatie met haar veranderopdracht aan de slag. Nu ze weer stevig staat, kan ze anderen meenemen in waar zij in gelooft, ongeacht de omgeving waarin ze opereert. En dat is wat Monique het allerliefste doet en waar ze talent voor heeft.

Zit jij ook in een omgeving die je een onveilig gevoel geeft en doet dat iets met je zelfvertrouwen? Je kunt je hier aanmelden voor een online strategiegesprek (60 minuten en vrijblijvend). Elke maand geef ik er eentje weg.