Werken in een team is een uitdaging. Meestal een mooie, soms een energievretende uitdaging. Een mooie uitdaging zien we allemaal helder voor ons: je bouwt samen iets op, je draagt bij aan een gemeenschappelijk resultaat, je kunt écht van betekenis zijn voor je cliënt, je spart met collega’s en kantoorgenoten, je daagt elkaar uit en je brengt elkaar verder. Prachtig! Dat geeft energie en smaakt naar meer. Geniet ervan als het er is.

Maar in het dagelijks werk loopt het vaak anders. Ook bij jou?

Een praktijkvoorbeeld:

Monique is een zeer ervaren jurist en leidinggevende van een team van 10 juristen en 2 secretaresses. Jarenlang vond zij haar werk waardevol en gaf het haar voldoening en plezier. De CEO en haar mede-MT-leden complimenteerden haar om haar toegevoegde waarde voor het bedrijf. Ze heeft een goed team neergezet dat de hand voor elkaar in het vuur steekt. Een prachtig ingevulde uitdaging.

De laatste tijd heeft ze echter het gevoel dat ze in een touwtrekwedstrijd is beland. Aan de ene kant is er een nieuwe, kritische directie gekomen en zijn de afdelingen veeleisender geworden: zij willen à la minute antwoord op ingewikkelde juridische vragen. Aan de andere kant wil Monique met haar team goede juridische kwaliteit leveren en de grenzen van haar teamleden en haarzelf bewaken als collega’s van de financiële of commerciële afdeling weer ‘hijgend’ aan het bureau staan.

Dat getouwtrek is een grote energievreter, voor haar team en voor haarzelf. Eigenlijk is het plezier en de uitdaging in het werk helemaal naar de achtergrond verdwenen. Alleen het rood van de opwinding staat op de wangen en de gezichten zijn wit van vermoeidheid.

Hoe dit tij te keren en weer plezier te krijgen?

Met Monique heb ik de volgende stappen kunnen zetten:

  • We hebben vertrouwen als uitgangspunt genomen.
  • We keken naar haar eigen rol en leiderschap: wat gaat goed en waarin hield ze zichzelf tegen?
  • Wat was de verantwoordelijkheid van haar team? En wat was de authentieke kleur van het team?
  • We zijn de verbinding met anderen in de organisatie aangegaan en Monique heeft hulpbronnen gevonden binnen de organisatie.
  • We hebben focus teruggevonden en kleur aan het team kunnen geven.

Teamwork kom je overal tegen, in werk en privé. Je bent een team als gezin, als ouder met je kinderen, met je vrienden en – uiteraard – in je baan. Of je nu in een juridisch team werkt, in een zelfstandige functie – bijvoorbeeld als advocaat – of eigen ondernemer bent, je hebt altijd te maken met anderen en dus met teamwork.

Kort geleden ben ik verhuisd. Na aanmoediging van lieve vriendinnen en vrienden heb ik zelf mijn huis geverfd. In verschillende kleuren voor mijn kinderen en mijzelf. Ik heb van alle kanten hulp gevraagd én gekregen. In feite was ik leider van mijn schilderproject-team. En nu? Nu woon ik in een heerlijk zonnig huis met prachtige kleuren op de muur.

En welke kleur zou jij jezelf en je team willen geven?

  • Wil jij nu echt eens weten waar je naar toe wilt met je team en met je eigen carrière?
  • Neem je daar steeds weer geen tijd voor, tegen beter weten in?
  • Realiseer je je ook dat het nieuwe jaar weer nadert en dat het dan al weer 2018 is?

Op dinsdag 16 januari 2018 organiseer ik weer een Masterclass Kleur Bekennen voor jou. Of wil je een Masterclass voor je hele team? Dat kan natuurlijk ook!

Ontdek hoe je kleur geeft aan jouw werk.

Meer weten? Bel of mail mij op 06-42717914 of info@marliesruijgrok.nl