Ervaringen van klanten

Mijn cliënten zijn vrouwelijk leiders en experts bij overheid , instellingen en bedrijfsleven.
Stuk voor stuk vrouwen in toonaangevende posities die hun missie in de wereld willen zetten
en van betekenis willen zijn. Kortom: Women of Impact.

“Marlies heeft mij begeleid bij de grote stap om voor mezelf te beginnen. Dat heeft ze fantastisch gedaan. Wat mij het meest aanspreekt in haar benadering, is haar bijzondere vermogen om enerzijds veel ruimte te geven aan de persoon die ze begeleidt, en anderzijds op een heel subtiele manier richting te geven. Zij kanaliseerde als het ware mijn energie, waardoor mijn enthousiasme, snelheid en onstuimigheid vanzelf gingen bewegen in een richting die mijn richting bleek te zijn. Ik dacht mezelf al aardig te kennen, maar heb toch weer ontzettend veel over mezelf geleerd. Mede dankzij Marlies heb ik bereikt wat ik wilde: mijn eigen bedrijf, met opdrachten die helemaal bij me passen. Ik heb nog nooit zoveel plezier in mijn werk en mijn leven gehad als nu!”

Hiske Kemme, Eigenaar Kemme&Co, project- en programmamanagement met maatschappelijke impact

“Ik wilde graag meer zicht op mijn talenten en hoe dit in te zetten in mijn carrière ontwikkeling. Mijn wens was om mijn talenten in te zetten en te presenteren op een manier die bij mij past. Toen ik aan het programma begon had ik wel een vaag vermoeden van een aantal talenten, maar ik wits niet goed hoe en wanneer dit bewust zichtbaar te maken.  Ik was ook op zoek naar mijn eigen plaats en rol in de organisatie.

Een aantal talenten/competenties waren voor mij blinde vlekken, zoals mijn subtiele manier van invloed uitoefenen. Ik kan mij nu presenteren op een wijze die bij mij past en hoef daarvoor niet te kijken hoe anderen dit doen. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mijn waarneming en intuïtie. Ik heb geleerd te voelen wanneer ik vanuit mijzelf naar buiten treed en de impact die ik hiermee kan maken. Ik voel ook beter wanneer ik mij moet uitspreken om vanuit mijn kern bij te dragen aan een gezamenlijk project. Ik heb ook geleerd mijn eigen plek en rol te creëren door mij uit te spreken en in actie te komen. Ik merk dat ik beter tot mijn recht kom in het leveren van een toegevoegde waarde vanuit mijn taleneten, dit is een win-win  voor mijzelf en de organisatie waar ik voor werk.

Het resultaat van het programma was boven mijn verwachting. Het was hard werken en zeker geen cursus, het levert blijvende inzichten en transformatie op, die niet eindigt bij het einde van het programma. Ik vond het heel typerend voor het programma dat er goed wordt ingespeeld op de directe behoefte van de coachee. Marlies beschikt over een brede kennis en veel ervaring, waardoor er altijd wel een adequaat plan van aanpak kon worden gemaakt. Ik vond het ook aangenaam dat de begeleiding niet gestoeld was op 1 type aanpak, maar dat verschillende methodes en tools werden ingezet, waardoor het doel vanuit verschillende kanten werd verstrekt.

Ik sta nu met meer energie in het leven, heb wat oude beperkende patronen achter mij kunnen laten en voel mij weer open om nieuwe wegen in te slaan in mijn ontwikkeling en carrière. Het grootste inzicht wat mij is bij gebleven is het herwinnen van het vertrouwen in mijn eigen kracht en daar vanuit handelen.

Ik zou het programma zeker aanraden, indien je al het een en ander hebt geprobeerd en merkt dat je blijft vastlopen, je niet helemaal uit de verf komt, maar niet weet waar dit nu aan licht. Marlies is heel goed in niet alleen het zichtbaar maken van je talent, maar ook in het coachen hoe je dit blijvend toont en kunt inzetten voor je organisatie. Daarbij is ze rustig, begripvol, steunend als het even spannend is om daadwerkelijk stappen te zetten naar groei. Een investering in je toekomst die zeker rendeert in het leveren van impact als vrouw zowel privé als ook in je werk.”

Ariane Elges, Projectleider en jurist ondernemingsrecht Tennet

“Marlies heeft mij de energie en lef gegeven om ‘het’ andere pad in te slaan. Het was als een puzzel maken, waarbij stapje voor stapje alles op z’n plek valt.  Met Marlies ben ik tot het besef gekomen wat goed is in mijn leven en waar ik waarde aan hecht. Het maakt me er bewust van om daar opnieuw licht op te laten schijnen en aandacht aan te geven. Ik heb inzicht gekregen in mijn belemmerende overtuigingen en heb kunnen oefenen om het anders te doen. Ook heb ik richting kunnen bepalen naar een volgende stap door de ervaring die ik al heb te benoemen en in te zetten. Ik heb geleerd om zichtbaar te zijn op een manier die bij mij past en bij het werk dat ik ambieer.”

Natalie Holwijn, Directeur Legal & Operations

“Het programma van Marlies is nuttig om goed inzicht in jezelf te krijgen, in je sterke punten en belemmeringen. Door de training heb ik een beter beeld van wat ik wil in mijn werk en wat in mijn privéleven belangrijk voor mij is. Daardoor kan in mijn wensen en mijn doelen formuleren. Marlies luistert goed, stel vragen en geeft evenveel aandacht aan iedereen in de groep. Met haar theoretische kennis onderbouwt zij haar inzichtgevende en praktische aanpak. Het werken in een groep was voor mij zeer waardevol de herkenbaarheid bij anderen en het kunnen delen in de groep.”

Michelle Rocker, Manager Compliance FMO

“Dankzij het workshopprogramma heb ik in kaart gebracht waar ik nu sta en waar ik naar toe wil op professioneel vlak. Marlies heeft mij geholpen om te vertrouwen in wat ik kan en in kaart te brengen wat ik wil. De groepsvorm heb ik daarbij als absolute meerwaarde ervaren. Door mijn gegroeide zelfvertrouwen heb ik stappen kunnen zetten om te handelen en te onderzoeken wat ik wil. Ik vond de training inspirerend en krachtgevend. Marlies is als trainer op een prettige manier scherp en aandachtig, zij legt de vinger op de zere plek en geeft mij kracht en vertrouwen in wat ik kan. “I’ve got the power!”

Marianne Nijmeijer, Beleidsadviseur Ministerie van Binnenlandse zaken

“Marlies is open en toegankelijk. Zij is invoelend op een rustige manier en biedt een luisterend oor. Zij kan de vinger op de zere plek te leggen als het moet en krachtige vragen stellen als het aan de orde is. Marlies brengt haar inhoudelijke kennis en waar het om gaat in de praktijk bij elkaar.”

Juriste bij een Financiële instelling

“Marlies helpt je op een actieve manier met het aanscherpen van je gedachten over wat je wilt op professioneel vlak en helpt je om vanuit andere perspectieven naar je carrière te kijken. Met persoonlijk afgestemde opdrachten en oefeningen stuurt Marlies aan op het krijgen van een helder en realistisch beeld van wat je zoekt in een baan.”

Mariska de Wit, Juridisch adviseur Rijksmuseum.

“Marlies is een zeer betrokken coach. Wat ik erg fijn vond was dat het traject niet alleen om je loopbaan draait maar ook helpt om jezelf beter te leren kennen en daar iets mee te doen. Uiteindelijk is dat essentieel om je loopbaan te kunnen plannen.”

Hajar Mouatassim, advocaat te Brussel en Den Haag

“Door het teamprogramma zijn wij als team tot het inzicht gekomen dat wij integriteit voorop stellen maar ook veroordelend kunnen zijn en dat dit een bron van disputen met collega’s kan zijn. Wij hebben geleerd het veroordelende los te laten, ons te richten op juridische problemen en andere problemen niet op ons te nemen. Wij hebben zelfvertrouwen herwonnen. Marlies speelt goed in op wat er bij de groep leeft, waardoor er een goede balans is tussen theorie en praktijk. De expertise en aandacht van Marlies hebben wij als zeer waardevol ervaren.”

Manager Legal & Compliance bij een financiële instelling, Amsterdam

“Marlies heeft ons geholpen om inzichtelijk te maken hoe wij weer plezier kunnen krijgen in ons werk en als open team kunnen functioneren. Ik heb zelf persoonlijke stappen kunnen zetten doordat ik heb geleerd de juiste prioriteiten te stellen in mijn werk op een manier die bij mij past en voor mij werkt. Het effect van de training en de expertise van Marlies geef ik een 8.5. De teamtraining voelde voor mij als een moment van bezinning met het hele team!”

Senior jurist bij een bank, Amsterdam

“Verhelderende teamsessies, waarin mij duidelijk werd hoe je eigen attitude een rol speelt in je werk en hoe je dat in positieve zin kunt veranderen. Ik geleerd om duidelijk en respectvol te communiceren,   grenzen te stellen en focus aan te brengen op wat we als succesvol en inspirerend team willen bereiken.”

Jurist bij een bank, Amsterdam

“Marlies is bijzonder veelzijdig. Haar loopbaan is solide verankerd in een juridische opleiding. Ze heeft zich vanaf 2000 in meerdere werk- en ondernemerskringen verder professioneel ontwikkeld op het gebied van talentontwikkeling, loopbaanbegeleiding en coaching. Marlies is open, mensgericht, communicatief, breed-geïnteresseerd, professioneel-nieuwsgierig en leergierig. Door de jaren heen is het steeds een genoegen om met Marlies elkaars professionele ervaringen uit te wisselen. Ze is een bijzonder plezierige en inspirerende vrouw in het contact met haar omgeving!”

René Jansen, o.a. Vice-President EHFCN en lid Raad van Bestuur Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

“Ik heb deelgenomen aan een ontwikkelingstraining verzorgd door Marlies Ruijgrok. De training is kort gezegd gericht op beantwoorden van de vragen “wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik”. Het was een zeer inspirerende cursus. Mijn ervaring is dat Marlies in de training de teugels die ‘verdwalen’ voorkomen maar soms ook vrij denken belemmeren, waar nodig aantrekt en waar nodig los laat. Ik heb grote waardering voor de manier waarop zij dit doet. Door tijd en ruimte groot te maken en stilstaan tot deugd te verheffen, vormt zij zelf het voorbeeld van wat ze wil overbrengen. Wat ze zegt doet ze zelf. In vrijheid delen van ervaringen is bij Marlies in goede handen. Dromen over toekomst stemt onder haar begeleiding hoopvol en de dromen over de toekomst worden met de tijd en ruimte die zij maakt tastbaar. Mijn vuurtje is aangewakkerd. En ik heb enorm veel gelachen.
Dat Marlies ‘vrij zijn’ echt en oprecht het belangrijkste vindt om mee te geven is een van de belangrijkste redenen waarom dat is gelukt.”

Margo Koehorst, Projectleider en adviseur zorg en samenleving, Koraal Groep 

“The Hague Women Round Table is een leuke en interessante manier om inspirerende vrouwen te leren kennen en ieders inzichten en ideeën te horen over iedereen omgaat met eventuele problematiek op werk. De mix van aanbieden uitwisselen van kennis en inhoud met het uitwisselen van eigen ervaringen van de aanwezigen maakt de bijeenkomst interessant en nuttig.”

Verandermanager/ Manager Marketing & Communicatie, Financiële sector

“The Hague Women Round Table is een mooie manier om interessante en inspirerende werkende vrouwen te ontmoeten en een goede en open discussie te voeren aan de hand van de presentatie van een interessante vrouwelijke gastspreker.”

Manager Legal bij een financiële instelling.

“Marlies heeft zich tijdens de interim-opdracht in korte tijd weten neer te zetten als een kundige loopbaancoach. Ze combineert haar levenservaring met haar kennis en vaardigheden als coach. Daarnaast is ze plezierig en toegankelijk als collega.”

Lucil Pieterman, Senior loopbaanprofessional en trainer (CMI-gecertificeerd) POSG.

Ik heb Marlies ervaren als een open en ruimdenkende professional die er niet omheen draait en zegt waar het op staat. Ze gaat hierbij op een positieve en respectvolle manier met mensen om en denkt mee in kansen en mogelijkheden. Ze is scherpzinnig en heeft een hele mooie combinatie van humor en zakelijkheid.

Marcel Janssen, Individueel/teamcoach, organisatie/HRM adviseur, Coachboulevard en Opstomen.

“Marlies is een goede en betrokken trainer. Zij is professioneel, open en respectvol. Daarnaast stel ze op een plezierige en respectvolle manier kritische vragen waardoor deelnemers op hun eigen tempo in staat worden gesteld om antwoorden te vinden.”

Bayram Akyol, Senior jurist en beleidsmedewerker

“Ik heb Marlies leren kennen als een plezierige, energieke en doortastende adviseur. Marlies is gefocust op de klant en er op uit om samen een maximaal resultaat te behalen.

Hendrik Poppens, Interim-manager en zelfstandig juridisch adviseur

“Marlies gaat pragmatisch, doelgericht en enthousiast te werk. Naast een inhoudelijke verbinding brengt zij ook een persoonlijke verbinding tot stand. Als gespreks- en sparringpartner is Marlies betrokken, nieuwsgierig en wekt zij vertrouwen.”

Interim Manager & Legal Counsel van een Telecombedrijf

Economische zaken
Slachtofferhulp
ACM
Buitenlandse zaken
Buitenlandse zaken
RVO
Kansspelautoriteit
Buitenlandse zaken
Buitenlandse zaken