Over Marlies

Mijn verhaal: waarom ik doe wat ik doe

Ik ben opgegroeid in Brabant. Mijn lieve zorgzame moeder was thuis en zorgde voor mij en mijn twee zusjes. Mijn vader was advocaat. Hij werkte hard en kwam met spannende en bijzondere verhalen thuis.

Alleen maar thuis zitten, zoals mijn moeder deed, leek me niets.
Als jong meisje voelde ik al haar afhankelijkheid, haar eenzijdige ontwikkeling door alleen maar thuis te zijn en het gebrek aan vrijheid die haar belemmerde om haar eigen keuzes te maken.
Om misschien wel een scheiding in gang te zetten, zoals mijn vader jaren later wél deed.
Maar mijn vaders werk en leven, dat was interessant! Dat wil ik ook, dacht ik als jong meisje.

En dus ging ik rechten studeren. De verhalen vond ik inderdaad super interessant. Ik heb 7 jaar als jurist gewerkt, eerst als advocaat, daarna als overheidsjurist. In de loop van de jaren werd het mij duidelijk: het juridische gepuzzel vind ik heel interessant maar is niet waar ik gelukkig van word.

En zo begon mijn ontdekkingsreis naar waar ik goed in ben en hoe ik van betekenis wil zijn.

Intussen stond mijn leven niet stil:
ik trouwde
kreeg een geweldige zoon
stapte uit het juridische en kreeg senior en leidinggevende functies bij werving- & selectiebureaus
mijn moeder werd ziek
ik onderging een ICSI-traject en een kreeg prachtige dochter
en er volgde een scheiding…

Door mijn kinderen ontdekte ik dat Nederland niet zo geëmancipeerd is als ik dacht.
Op de crèche was ik de enige moeder die 4 dagen werkte.
Kinderen combineren met een verantwoordelijke baan van 4 dagen in de week kon alleen door zelf heel veel te rennen en te regelen, en dan kwam er nog vaak kritiek op mijn keuzes ook.

Omdat ik financieel onafhankelijk was kon ik mijn eigen keuzes maken, uit een huwelijk stappen als het echt niet meer werkt. Maar financieel onafhankelijk zijn toen ik twee kinderen voor een groot deel alleen opvoedde, vergde haast onmogelijk balanceerwerk tussen werk en gezin. Dat voelde heel kwetsbaar.

Al toen ik jong was is het zaadje geplant hoe belangrijk ik het vind
dat vrouwen het leven leiden dat ze willen leiden,
het werk doen dat ze willen doen
en voluit leven, zonder de rem erop
met alle ruimte en vertrouwen om je ambities in de wereld te zetten
en financieel onafhankelijk en vrij te zijn.

Door mijn scheiding ben ik hiervoor gaan staan. Het was een ommekeer in wie ik ben, als vrouw en als coach, trainer en ondernemer
Ik heb stap voor stap geleerd mijn vertrouwen en richting gevonden door stil te staan en te kijken naar mezelf, naar wat mij raakt en wat mij vreugde geeft. Ik heb geleerd te vertrouwen op mezelf, in mezelf te geloven, naar voren te stappen en te gaan staan voor wat ik wil en belangrijk vind.

Onder begeleiding van wijze vrouwen – en ook mannen – van het ITIP heb ik de driejarige toegepaste psychologie opleiding gevolgd. En ik ben opgeleid tot leiderschapscoach, loopbaancoach en teamcoach.

Dit alles heeft mij gebracht tot waar ik nu ben.

Ik heb ontdekt dat ik dat het allerliefste, waar ik goed in ben en waar ik voor sta:
zoveel mogelijk vrouwen helpen te ontdekken wat écht hun werk is, hoe ze van toegevoegde waarde kunnen zijn en impact kunnen hebben, zodat ze voluit werken en leven.

Ik help vrouwen hun missie in de wereld zetten.
Voor het team, de organisatie en ja, zelfs voor de maatschappij.
Want wij vrouwen kunnen dat!

“Als je vertrouwt op jezelf en naar voren stapt, is alles mogelijk”

“Door tijd en ruimte groot te maken en stilstaan tot deugd te verheffen, vormt zij zelf het voorbeeld van wat ze wil overbrengen. Wat ze zegt doet ze zelf. In vrijheid delen van ervaringen is bij Marlies in goede handen. Dromen over toekomst stemt onder haar begeleiding hoopvol en de dromen over de toekomst worden met de tijd en ruimte die zij maakt tastbaar. Mijn vuurtje is aangewakkerd. En ik heb enorm veel gelachen.”

Margo Koehorst, Projectleider en adviseur, Koraalgroep