Over mij

Als vrouw en door mijn achtergrond als jurist weet ik goed wat er speelt in jouw wereld. Ik weet als geen ander dat het een uitdaging kan zijn voor vrouwelijke juristen om met zelfvertrouwen te werken in het werk dat jou inspireert en waaraan je een bijdrage wilt leveren.

In mijn werk als jurist merkte ik dat ik vooral gericht was op de mens achter de juridische vraag.

In de loop van mijn carrière ben ik steeds mensgerichter gaan werken en heb ontdekt dat dáár mijn talent en kracht ligt: vrouwelijke juristen en teams helpen te ontdekken wat hun talent is, zodat ze dat vol zelfvertrouwen inspirerend en succesvol kunnen inzetten. Het is prachtig om daaraan bij te dragen.

Met een achtergrond in rechten en psychologie begeleid en adviseer ik meer dan 15 jaar ondernemers, leidinggevenden, senior professionals en de organisaties waarin zij werken: advocatuur, overheid, bedrijfsleven, banken en verzekeraars. Ik heb gewerkt als advocaat, overheidsjurist en consultant juridische executive search. Zie voor meer informatie mijn linkedin-profiel.

Niet alleen mijn werkervaring ook mijn opleiding is een combinatie van rechten en psychologie.
Ik ben gecertificeerd loopbaancoach en teamcoach bij NOLOC. Ik heb de specialisatieopleiding loopbaancoaching bij het Europees Instituut de Baak behaald en ben geschoold in teamcoaching volgens de Best Year Yet (BYY) methode. En ik studeer Toegepaste Psychologie.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Meld je aan voor een gratis pijlInspiratie & Richting-gesprek.

Ik vind het leuk je te spreken!

“Door tijd en ruimte groot te maken en stilstaan tot deugd te verheffen, vormt zij zelf het voorbeeld van wat ze wil overbrengen. Wat ze zegt doet ze zelf. In vrijheid delen van ervaringen is bij Marlies in goede handen. Dromen over toekomst stemt onder haar begeleiding hoopvol en de dromen over de toekomst worden met de tijd en ruimte die zij maakt tastbaar. Mijn vuurtje is aangewakkerd. En ik heb enorm veel gelachen.”

Margo Koehorst, Projectleider en adviseur, Koraalgroep

Heb je een vraag? Bel me en kom langs!
Leuk je te spreken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe ben ik hier gekomen? Waarom doe ik wat ik doe? Geboren en getogen in Brabant, kom ik uit een klassiek gezin. Misschien herken je dat wel? Ik had een lieve, zorgzame moeder die niet werkte, het huishouden voor haar rekening nam en en voor mij en mijn twee zussen zorgde. En een hardwerkende vader die als hij thuis kwam boeiende verhalen had. Dat sprak mij aan! Zo begon mijn ontdekkingsreis naar wat bij mij past: ik rechten ging studeren en begon met werken als advocaat. Na een aantal jaren merkte ik dat mijn vader de echte jurist was, niet ik.

Dus ging ik aan de slag met mijn vragen:

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Wat geeft mij energie? Wat inspireert mij?

Hoe wil ik mijn werk inrichten? Wat is op mijn lijf geschreven, welk werk geeft mij energie en inspiratie?

Wat is voor mij een goede balans tussen werk en privé?

Hoe maak ik daarin keuzes?

In de loop van de jaren heb ik – met vallen en opstaan en enkele ontslagrondes verder – mijn eigen 5 stappen naar Inspirerend Werk gevolgd, die ik nu met mijn klanten ter hand neem. Daar had ik geen idee van toen ik volop met mijn ontdekkingsreis bezig was. Nu kan ik dat zien en daarmee anderen helpen. Het is een proces dat nooit stopt. Dat geldt ook voor mij.

Ook in mijn privéleven is het een pad vol prachtige en soms verdrietige ervaringen. Een pad met vallen en opstaan. Een ontdekkingsreis met verdriet, onrust en stress én met inspirerende en waardevolle dingen in het leven: twee prachtige kinderen, fijne familie en lieve vrienden, van wie ik geniet in de mooie stad Den Haag met het heerlijke strand en de duinen.

Ondanks dat mijn moeder niet werkte, heb ik op school, tijdens mijn studie of in mijn eerste banen nooit een verschil gemerkt in de positie van mannen en vrouwen. Dus ik kan me goed voorstellen dat het voor jou ook zo is. Ik merkte het verschil pas toen ik kinderen kreeg en merkte dat veel vrouwen om mij heen stopten met werken. Het is ook af en toe een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Mijn eigen ervaring is: werken met inspiratie, plezier en resultaat kan écht als je het werk doet dat op jouw lijf geschreven is! Kortom, in de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat mijn vak is om gedreven vrouwen en teams te helpen ontdekken wat hun werk is, zodat ze het mooiste en beste uit zichzelf kunnen halen!

Ik ben gecertificeerd loopbaancoach bij NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaancoaches). Ik heb de specialisatie opleiding loopbaancoaching bij het Europees Instituut de Baak behaald en ben geschoold in teamcoaching volgens de Best Year Yet (BYY) methode. Ik ben in de laatste fase van de de driejarige opleiding van het ITIP (Instituut voor Toegepaste Psychologie), waarin ik mij school in persoonlijke ontwikkeling, energetisch werken en systeem opstellingen.

Mijn arsenaal van methoden en technieken bestaat onder meer uit:

 • biografisch werken,
 • kwaliteitenkwadranten (Daniel Ofman®),
 • NLP en RET
 • mindfulness
 • doelgericht coachen
 • visualisatie/creatieve/associatieve technieken
 • 360graden feedback
 • sollicitatie- en netwerktechnieken
 • enneagram
 • testmethoden zoals MBTI® en Personal Color®