Op 16 juni neem ik een selecte groep vrouwen mee naar zee. Waarom? Omdat zwemmen in zee mij veel brengt. En ik weet dat de ervaring jou ook veel gaat brengen.

Een paar keer per week ga ik de zee in
Mijn wekker gaat om 7.00 uur. Ook midden in de winter. Op de automatische piloot sleep ik mezelf uit mijn warme bed omdat ik nu eenmaal heb afgesproken met vriendinnen. Nog wat slaperig en met een wattenhoofd fiets ik met tegenwind naar het strand. Door de wind en door de weerstand heen.

Als ik op het strand ben, is het nog steeds een uitdaging. Waarom doe ik dit? Waarom had ik bedacht dat dit fijn zou zijn? In de koude wintermaanden vindt mijn hoofd het helemaal geen goed idee.
Terwijl ik op mijn buikademhaling let, ga ik langzaam maar zeker de zee in. Als ik een beetje aan de kou gewend ben doe ik nog een duikje.

Zodra ik de zee uitloop, stroomt de energie door mijn lijf
Ik ben helemaal wakker en voel me van top tot teen fit: heerlijk! De dag kan beginnen!

De zee en het effect op jouw leiderschap
De vrouwen die baat hebben bij mijn programma hebben net zo’n wattenhoofd als ik ’s morgens, maar dan in hun loopbaan. Ze willen verder, ze willen meer impact en ze lopen aan tegen een aantal dingen:

  • ze zijn een beetje moe van al het harde werken, soms tegen de klippen op
  • ze geloven dat ze niet kunnen bereiken wat ze graag willen
  • en ze weten niet hoe

Wat brengt de zee voor jouw loopbaan
Als jij aansluit op 16 juni, neem ik je mee naar de zee omdat je daar fysiek ervaart dat je met een wattenhoofd – door de weerstand heen – gewoon de zee in kunt. Het gevoel van vrees of angst die leidt tot gedachten als ‘ja maar dat is koud daar kun je niet in zwemmen zeg’ en ‘die zee die blijft koud tot en met juli hè’ kun je gewoon doorbreken.
En achter die gedachten, daar ligt de helderheid.
De scherpte.
Je leiderschap.

Je ervaart dat je lijf zo’n koude duik aan kan en dat je mind daarin een omslag maakt. De gedachten ‘ik kan dit eigenlijk niet’ veranderen naar ‘ik kan dit en wat een energie krijg ik hiervan!’

Wat je kunt in zee, kun je ook in je werk
Door de weerstand heen kun je vol energie je carrière vormgeven. Jouw leiderschap inzetten zoals bij jou past.
En dan heb ik het niet over nóg harder werken hè!
Het gaat juist om helder en gericht werken, en dat kost vaak juist minder energie dan je huidige manier om aan je loopbaan te bouwen.

Denk jij ook dat het tijd is om ergens doorheen te breken? En vol vertrouwen de stap zetten die je wilt zetten?
Doe mee met de Women of Impact dag op 16 juni!