Wat ik bij veel klanten zie doe ik ook nog wel eens.

Ik ga je even vertellen over de trainingsdag die ik laatst gaf
Onlangs gaf ik de Women of Impact-dag op landgoed Clingendael en daar wil ik je iets over meegeven. Of eigenlijk over mijn voorbereiding ervan.

In de ochtend zouden we lekker naar buiten om volop te oefenen met authentieke zichtbaarheid. In de middag kon iedereen een zelfportret maken onder begeleiding van kunstenares Hendrikje Claassens.

De Women of Impact-dag is een ervaringsgerichte dag, die in het teken staat van de vraag: hoe presenteer ik mezelf zo dat niemand meer om mij heen kan, zodat ik de organisatie mee krijg in mijn visie? Tijdens deze dag leer je hoe je niet alleen op basis van ratio maar ook op gevoel de situatie kunt inschatten. In het MT, bij de CEO of bij de directeur.

Als deelnemer kun je dus volop ervaren hoe je op een authentieke manier zichtbaar kunt zijn.

Op een gegeven moment heb ik de voorbereiding rond
De training staat als een huis.

En dan gebeurt er bij mij iets geks
“Is het wel goed genoeg zo?”, vraag ik me af.
“Is het niet te ervaringsgericht? Komt een deelnemer die vooral vanuit de ratio, vanuit het hoofd werkt wel tot haar recht in deze training? Kan zij er wel genoeg van leren?”

Ik wil voor iedereen een goede en waardevolle training neerzetten. En dus maak ik toch nog een werkboek. Na 2 volle werkdagen heb ik een werkboek van 20 pagina’s vol informatie en oefeningen. Het is een mooi werkboek geworden, al zeg ik het zelf. Nu pas vind ik mijn voorbereiding écht af.

Op de dag zelf oefenen de deelnemers volop hoe ze zichzelf presenteren en voluit zichtbaar kunnen maken om impact te bereiken. En, je voelt het al aankomen, aan het werkboek kom ik nauwelijks toe.

Wat ik bij mijn klanten zie, doe ik zelf dus nog steeds
In de voorbereiding ging mijn perfectionisme toch weer met me aan de haal. Terwijl ik zo goed weet dat mijn klanten juist leren van de ervaring die zij zelf opdoen in de veilige en vertrouwde omgeving van een kleine groep vrouwen die in een vergelijkbare werksituatie zitten, wilde ik het toch ook voor die andere blik, de ‘rationale buitenkant’, perfect hebben.

Herken je dit?
Gaat jouw perfectionisme ook wel eens met je aan de haal?
Wil je ontdekken hoe je jouw perfectionisme beter kunt inzetten?
En hoe je er een leerzame ervaring van kunt maken als je toch weer eens doordraaft?
Want dat perfectionisme is en blijft natuurlijk ook een waardevolle kwaliteit van jou.

Gelukkig ben ik me er goed van bewust dat ik dit doe, dat ik het (té) perfect wil maken
Daardoor kan ik ervan leren. De volgende keer wordt het werkboek dus vele malen dunner of – spannender – laat ik het zelfs achterwege. En nóg spannender en ook leuker, misschien luister ik wel want één van de deelnemers als feedback gaf: ‘Jij kunt zo een 2-daagse training organiseren!’

Vind jij dat je ook maar eens met je billen bloot moet?
Durf je met mij te kijken naar je perfectionisme en te onderzoeken welke strategie jij kunt volgen om meer impact te hebben in je werk? Plan een gratis telefonisch strategiegesprek met mij in, dan bekijken we samen hoe jij jouw perfectionisme optimaal inzet. En de valkuilen zoveel mogelijk tackelt.

Deze week heb je ook de mogelijkheid om het gratis webinar te volgen: 5 eigenschappen die jou helpen om met jouw talent impact te hebben op je MT” op vrijdag 16 juli a.s. van 10.00 – 11.00 uur. 

Doe ook mee en meld je hier aan. Ik geef dit webinar voorlopig voor de laatste keer. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Tot snel, Marlies