‘Zin in de zomer’, denk ik terwijl ik naar buiten kijk. Is het door de regen die met bakken uit de hemel komt, dat deze zin in mij opkomt? Zo’n heerlijke warme zomerse regenbui, die vooral fijn is als je buiten staat onder een afdakje en je er zelf niet doorheen hoeft.

Of is het omdat ik al weken van het heerlijke zomerse weer geniet? Er lijkt opeens zoveel tijd om naar buiten te gaan: ‘s avonds, in het weekend, hardlopen of zwemmen in zee, wandelen en sparren met een vrouwelijk jurist, advocaat of leidinggevende. Werk en zomer vloeien in elkaar over. De zon geeft energie en daarom heeft de zomer zin.

Zo probeer ik niet alleen de leiding te nemen over wat ik wil neerzetten maar ook ‘meester’ daarin te zijn vanuit mijn hart en daarin te mogen leren van mezelf. Tijd voor een zomerevaluatie. Hoe staat het met mijn Vrouwelijk Meesterschap?

In de afgelopen maanden heb ik ambitieuze vrouwelijke juristen en professionals helpen groeien om met hun talenten een waardevolle bijdrage te leveren in hun werk. In september start ik met de 5e editie van het programma In 5 stappen Inspiring Women in Work.

Ook heb ik sterke en bevlogen teams begeleid om hun impact en effectiviteit verder te ontwikkelen.

Ervaringen van Anna en Carolien
Anna, één van de deelnemers aan mijn programma ‘In 5 stappen Inspiring Women in Work’, is in het juridische vak helemaal op haar plaats. Maar het contractenwerk dat zij nu doet vindt zij teveel ‘recht toe recht aan’. Ze wil werken in een mensgerichte organisatie waarin ze een actieve bijdrage kan leveren in een betrokken team. Het is mooi om te zien dat Anna nu op haar plek is in een organisatie waar zij haar juridische ervaring en talent kan inzetten en waar er oog is voor mensen.

Voor de start van het programma Inspiring Teams heb ik een gesprek met Legal Manager, Carolien. Zij vertelt mij dat er al jaren veel gebeurd in het bedrijf: de ene organisatieverandering volgt de andere op, er is alleen maar oog voor omzet en niet voor de mensen die er werken. Zij vraagt: “Hoe motiveer ik mijn team en hoe motiveren wij onszelf met al die veranderingen?” Het is knap hoe dit team nu met betrokkenheid, bevogenheid en commitment aan een gezamenlijk doel werkt.

Terugblikkend zijn dit prachtige en inspirerende ervaringen! Ik heb zin in de zomer en ook om daarna weer verder te bouwen aan mijn coaching- en trainingsbedrijf.

En jij?
Heb jij ook zin in de zomer? Ben je toe aan even helemaal niets? Om lekker te genieten en te ontspannen? Even je hoofd leegmaken? En dan na de zomer weer plannen maken?

Of denk je wel eens ‘na de vakantie wil ik het anders doen’? ‘Ik wil een stap maken in mijn werk?’

Begin met deze 5 tips voor jóuw zomerevaluatie:

1. Zorg iedere dag voor ‘zin in de zomer’ energie
Het is heerlijk om af en toe op vakantie te gaan en er even helemaal uit te zijn. Nu de zomervakantie eraan komt en er van alles ‘af moet’, merk ik weer goed dat het nog belangrijker is om in je dagelijks leven momenten in te bouwen van rust, energie en ontspanning, of dat nu is met sporten, wandelen, muziek of meditatie.

Hoe ziet jouw ‘zin in de zomer’-gevoel eruit? Beantwoord voor jezelf de volgende vragen. Denk daarbij niet alleen aan grote vakantieplannen maar ook aan kleine dingen die je iedere dag kunt doen.
Wat maakt dat je ergens zin in hebt? Hoe kun je in je werk en je dagelijks leven zorgen voor spanning en ontspanning? Wat maakt dat iets zinvol voor je is? Hoe wil je dat je werk en leven eruit ziet? Waaraan wil je een bijdrage leveren?

2. Vertrouw op je talenten
Energie, ontspanning en inspiratie helpen je om stil te staan bij je talenten en erop te vertrouwen en wellicht de koers bij te stellen als je merkt dat je van je koers aan het afdrijven bent. Dat geeft inzicht in wat je tegenhoudt, wat jouw onzekere stemmetje tegen je zegt. Het helpt je een ‘mindshift’ te maken zodat je kunt vertrouwen op je kracht en talenten met ontspannen energie.

Ook jíj kunt groeien door te vertrouwen op je talenten. Neem de volgende vragen als handleiding:
Waar wordt je enthousiast van? Wat gaat als vanzelf? Waar wil je een bijdrage aan leveren? Welk verlangen en ambitie wil je waarmaken? Als je de vrijheid hebt, wat zou je dan de rest van de dag doen? En de komende maand? En het komende jaar?

3. Bepaal jouw eigen koers naar groei
Als je ontspannen bent en vertrouwt op je talenten kun je jouw eigen koers bepalen. Wellicht weet je jouw koers en heb je die iets bij te stellen als je merkt dat je daarvan aan het afdrijven bent. Bepaal waar je kracht ligt en wat je graag wilt betekenen. Vervolgens ben je zelf aan zet. Je bent verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Vraag hulp als je wilt sparren of als je er niet uitkomt. Je hoeft het niet alleen te doen, het is alleen aan jou om de eerste stap te zetten.

Evalueer jezelf aan de hand van de volgende vragen: Doe je wat je wilt doen? ‘Lig je op koers?’ Of wil je iets veranderen in werk of privé? Wil je een stap zetten in je werk om je ambitie waar te maken? Voel je iets onrustigs in je en weet je nog niet wat? Wil je meer spanning in je werk dan nu het geval is? Neem de tijd om in kaart te brengen wat je graag wilt en zet de eerste stap.

4. Vertrouw op je team en op jezelf
Als je in een bevlogen team werkt, kun je op elkaar vertrouwen. Ik geloof in vertrouwen, respectvolle feedback en commitment voor een gezamenlijk doel. Als je je richt op individuele en teamverantwoordelijkheid in plaats van een ‘verdeel en heers-strategie, maakt dat een effectieve en inspirerende samenwerking mogelijk. Je kunt dan mooie dingen bereiken, zelf en als team.

Gebruik deze vragen als richtlijn:
Werk jij in een inspirerend en bevlogen team? Zou je iets willen veranderen en zo ja wat? Zijn jullie als team betrokken naar elkaar en ten opzichte van het gezamenlijk resultaat? Ben jij betrokken op een ‘gezonde’ manier? En indien nodig, wat kun jij zelf veranderen?

NB. Let op de jouw betrokkenheid niet te ver gaat. Veel vrouwen – ook leidinggevende vrouwen – maken lange werkdagen terwijl dat voor hun leidinggevende niet zichtbaar is. Commitment voor het bedrijf of de organisatie waar je werkt is goed maar zorg ook goed voor jezelf. Een gelijke verdeling tussen die twee geeft een goede balans.

5. Werk met humor en lef
Het vergt moed en lef om stappen te zetten. Zonder lef creëer je geen verandering. Dus durf zichtbaar te zijn en fouten te maken. Zoals een deelnemer aan mijn VIP dag Vrouwelijk Meesterschap mij eraan herinnerde: lef is niet voor niets het meervoud van leven. Ga het aan, vier je successen, leer van je fouten en lach erom. En bij te veel stress en onrust: richt je om te beginnen vooral op tip 1.

Heb jij het lef om koers te zetten naar jóuw inspirerende werk en van toegevoegde waarde te zijn?
Geef je dan op voor een gratis telefonisch Inspiratie & Richting gesprek. Tijdens dit persoonlijke adviesgesprek van 30–45 minuten gaan we in op jouw situatie. Ik stel vragen om te achterhalen wat je nodig hebt. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je doelen, je ambities en je behoeftes en wat is ervoor nodig om dat te bereiken? Je krijgt adviezen en concrete tips om direct aan de slag te kunnen om jouw talenten in te zetten zodat je een waardevolle bijdrage kunt leveren in je werk.

Vertrouw op jouw inspirerende talent!