In drukke periodes kan de werkdruk je soms aanvliegen. En wedden dat je dan één van deze drie reacties vertoont?

a) Je trekt je terug en je werkt extra hard om alles af te krijgen. (vluchtgedrag en dragersdilemma)
b) Je denkt: het heeft geen zin als ik m’n best doe, er is toch niemand die het ziet (slachtoffergedrag)
c) Je wordt strijdbaar en gaat stevig in discussie om te bereiken wat je in je hoofd hebt (vechtgedrag)

Wat is jouw natuurlijke reactie als het tegenzit? Herken jij je in a, b of c?
De automatische reactie is niet altijd de meest effectieve manier om ermee om te gaan. Dat merkte mijn klant Angelique ook.

Herken jij je in Angelique?
Angelique is directeur bij een internationale onderneming. Zij doet mee met het Women of Impact jaarprogramma en dus ook de Women of Impact-dag die ik onlangs organiseerde.

Zij kent zichzelf als een verbindend leidinggevende. Ze vindt het heel fijn om in harmonie met anderen te werken. Dat gaat haar natuurlijk af en zo bereikt ze veel. Ze heeft een nieuw bedrijfsonderdeel opgezet, met een team dat goed met elkaar samenwerkt.

‘Soms is het net of ik door stroop waad’, zegt Angelique
Maar de laatste tijd is het enorm druk. Er wordt aan alle kanten aan Angelique getrokken. Ze vindt het een uitdaging om haar MT-leden mee te krijgen in haar briljante plannen. Niemand heeft tijd om over de toekomst na te denken, om visie te ontwikkelen. Het lijkt net of zij de enige is die door heeft dat je met alleen maar brandjes blussen geen grote vraagstukken oplost.

Ze wordt er moe van. En het doet ook iets met haar zelfvertrouwen.

Doorbraak
Angelique was zich niet bewust van haar vertrouwde valkuilen: vluchtgedrag en het dragersdilemma. In het jaarprogramma hebben we het grondig aangepakt. Met lichaamswerk en systeemopstellingen hebben we gekeken naar haar belemmerende overtuigingen uit haar kindertijd. Zij is zich daar nu bewust van, en dat heeft haar geholpen om haar automatische patroon te doorbreken.
Nu doet Angelique het ánders.
Niet meer in één van de drie typen gedrag die ik hierboven beschreef, maar op haar eigen authentieke manier.

Leading inside out
Door naar binnen te keren heeft Angelique onderzocht wat haar bron van leiderschap is en hoe ze die kan inzetten in de complexe omgeving van haar werk. Tijdens de Women of Impact-dag heeft zij dit door bezinning en expressie verder in zichzelf kunnen verankeren in een veilige en vertrouwde sfeer met andere leidinggevende vrouwen. En sindsdien beschikt ze in haar werk ook over die bron van authentiek leiderschap.

“De dag heeft voor nieuwe inzichten en ervaringen gezorgd die ik goed kan gebruiken in mijn leidinggevende functie. Ik heb een manier gevonden om niet alleen inhoudelijk mijn punt te maken maar me ook vrijer te voelen. Ik durf mezelf te laten zien als directeur en als mens.”

Blijvende en duurzame verandering
Angelique brengt nu binnen de organisatie op een heel natuurlijke manier haar visie over het voetlicht. Op de manier die bij haar past. Volop zelfvertrouwen. De top van het bedrijf ziet opeens wat ze waard is. Dat is nog eens impact realiseren!

Wil jij ook van je belemmerende patronen af en een doorbraak realiseren?
Neem contact met mij op voor een kennismaking en een eerste coachervaring.