“Dat politieke spel, ik ben daar echt niet goed in”, verzuchtte Karen. “Ik lig er al nachten wakker van. Het maakt me onzeker. Dat vind ik nog het meeste irritante van alles. Dat ik het niet langs m’n jasje kan laten afglijden. Zoals die mannen wel doen. Het heeft ook nog eens effect op mijn privéleven. Ik ben chagrijnig tegen de kinderen dan dat is wel het laatste wat ik wil.”

Geweldig resultaat, maar genegeerd in het MT
Karen heeft met haar team hard gewerkt aan een project dat ten goede kwam aan de hele organisatie. Ze heeft een succesvolle presentatie gegeven in het MT. So far so good. Er is één maar. Eén van de MT leden – niet eens haar eigen leidinggevende, want die kijkt niet naar haar om – vond dat zij hem er van tevoren bij had moeten betrekken. Nu voelt hij zich gepasseerd. En wat doet hij: hij negeert haar compleet. Als een klein kind dat z’n zin niet krijgt.

En intussen denkt Karen: als ik nu zelf in het MT zou zitten, dan zou ik mijn portefeuille echt goed op de kaart kunnen zetten.

Ze wil het nu écht anders
Vorig jaar rond de jaarwisseling was Karen ook al bij mij. Met dezelfde vragen. Ze wil graag meedoen met mijn Women of Impact leiderschapsprogramma. Vorig jaar kreeg ze te horen dat ze organisatie het niet wilde betalen. Dat ze het gebruikelijke bureau moest inschakelen, dat niet gespecialiseerd is in vrouwelijk leiderschap.

Karen denkt erover na
Voor mij is de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw een periode van bezinning en verstilling. Om terug te blikken op het oude jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Om te herkennen wat je wilt meenemen het nieuwe jaar in en wat je achter wilt laten. Om te erkennen wat je wilt veranderen. En dat te durven aangaan. En dat is precies wat ik Karen toewens.

Ik hoop dat ze het nu wel voor elkaar krijgt
Want als ik het iemand gun om te gaan staan voor haar leiderschap is zij het wel. Ik zie dat ze het in zich heeft. En ik weet dat ik haar kan helpen om erop te vertrouwen dat zij alle kwaliteiten in huis heeft om impact te hebben met wat ze doet.

Hoe is dat voor jou? Herken jij wat Karen meemaakt?

Ik wens jou toe dat je tijdens deze periode rond Kerst en Oud & Nieuw net als Karen stilstaat bij jouw impact van het afgelopen jaar. Durf jij te geloven dat je kunt neerzetten wat sluimerend in jou leeft? Ik wens je toe dat je dat in het licht zet. En dat je in januari stappen zet om impact te realiseren met wat je doet en wat je kan. Dat je daarin gelooft.

Wil je die stap nú vast zeker stellen? Neem dan contact met me op.

Ik wens je fijne dagen van bezinning en verstilling en goed en gezond nieuwjaar!