De courgettes in mijn tuin groeien als kool. Om de paar dagen maak ik een grote pan met soep. En nu zijn de appels aan de beurt. Vorig jaar heb ik potten vol appelmoes gemaakt, zoveel dat mijn dochter het er nu nog over heeft. Vandaag oogst ik een laatste rode kool.

In je werk mag jij net zo oogsten als ik in mijn tuin
’s Ochtens tijdens het mediteren sta ik vaak stil bij het mooie bedrijf dat ik heb, bij de prachtige vrouwen die ik begeleid. Met wie ik hun groei zaai, en met wie ik samen mag oogsten. Wat ik daarvoor moet doen, het ‘tuinieren’, vind ik een mooi proces. Maar het oogsten van hun groei is natuurlijk het mooiste! En ook daar is het nu tijd voor.

Hoe je oogst in je werk
Nicole is manager van een divers team bij een grote overheidsorganisatie. Tijdens het jaar dat ik haar begeleid in mijn jaarprogramma is haar zelfvertrouwen gegroeid. Ze weet nog veel beter wat ze kan en ze voelt dat van binnenuit.

Het is haar ambitie om senior manager te worden
Op die plek kan ze nóg meer kan betekenen en kan ze haar visie die ze heeft op de ontwikkeling van de organisatie neerzetten. In de loop van dat afgelopen jaar heeft ze deze ambitie durven uitspreken bij de vrouwelijke CEO en andere stakeholders in de organisatie. En ze heeft zich kwetsbaar durven opstellen door zichzelf de vraag te stellen hoe ze in deze rol kan groeien en daarbij begeleiding in te schakelen.

En het is gelukt! Na een pittig intern sollicitatieproces is ze nu senior manager en stuurt ze 100 mensen aan. Wat een geweldige oogst! Ik ben trots op haar!

Voor jou is het ook de hoogste tijd om te oogsten
Ik weet het zeker.
Weet jij het zelf al?

Wil jij ook oogsten en impact realiseren voor jouw team, de organisatie en de projecten waaraan je werkt?
Wil jij jouw drijfveren en waarden in je werk (her)ontdekken?
Misschien is het vuurtje in jou aan het smeulen door drukte van alle dag in de veeleisende omgeving waar je werkt als leidinggevende of strategisch adviseur.

Tijd om het vuur in jezelf aan te wakkeren en te oogsten!
En erop te vertrouwen dat jij het in je hebt!

Doe mee aan de gratis online Masterclass De magie van leiding geven vertrouwen
Op 10 december om 12.00 uur.

Jij vertelt over het vuur in jouw en ik geef tips hoe je dit weer volop kunt aanwakkeren, zodat je erop kunt vertrouwen. En je kunt luisteren naar de verhalen van anderen, dat is ook waardevol.

Doe je ook mee? Meld je hier aan.

Tot dan, Marlies