Doe de nazomer-evaluatie en ontvang een Inspiratie&Richting-gesprek cadeau!

Flow
Je hebt een heerlijke vakantie. Je bent er echt even uit en je hebt – op een enkele mail en een paar telefoontjes na – nergens aan hoeven denken. De zon is warm, de lucht blauw en de zee geeft heerlijke verkoeling.

Je doet de dingen die je leuk vindt met de mensen met wie je dat graag doet: je partner, kinderen, vriendinnen of vrienden. Je plaatst nog een paar geweldige, onbezorgde foto’s op Insta of FB. En even zit je helemaal in de flow: kon je dit gevoel maar voor altijd vasthouden.

En dan breekt de laatste dag aan. Je wordt wat onrustig, je merkt dat je kribbig wordt tegen je partner en aan het einde van de dag val je ook nog uit tegen de kinderen.

’s Avonds met het laatste wijntje van de vakantie in je hand realiseer je opeens: je wilt niet naar huis en al zeker niet aan het werk. Pfff, nog even niet aan denken en genieten van de laatste avond….

Weer aan het werk
Wat er op je afkomt en wat je eraan kunt doen:

 • Je werk is leuk en boeiend maar je ziet op tegen het vooruitzicht van een overvolle agenda. en alle collega’s en kantoorgenoten die je weer weten te vinden met vragen. Geen nood, jij kunt leren om daar beter en effectiever mee om te gaan.
 • De carrièrestap die jij al een tijdje wilt om je talenten en (sluimerende) ambities meer in te zetten, die kun je nu waarmaken.
 • Ook jij kunt voldoening halen uit je werk en een waardevolle bijdrage leveren.

Wat doe je met het onrustige gevoel als je weer aan het werk bent? Laat je het maar gaan in de drukke waan van de dag of ga je er dit keer écht mee aan de slag?

Ik help je met de eerste stap!
Het is natuurlijk heel spannend om de eerste stap te zetten. Je hebt misschien het gevoel dat je het zelf moet kunnen. Je neemt per slot van rekening de hele dag beslissingen.

Maar je hoeft niet alles zelf te kunnen. Op sommige momenten heb je het even nodig om er met een professional over te praten, iemand die je helpt om in te zien wat je precies wilt veranderen en hoe je dat stap voor stap in praktijk kunt brengen.

Gratis Inspiratie & Richting-gesprek
Daarom geef ik jou een gratis telefonisch nazomer Inspiratie & Richting-gesprek cadeau. Tijdens dit persoonlijke adviesgesprek van 30–45 minuten gaan we in op jouw situatie:

Wat wil je veranderen? Wat zijn je doelen, je ambities en wat is ervoor nodig om dat te bereiken? Je krijgt adviezen en concrete tips om direct jouw talenten in te zetten zodat je een waardevolle bijdrage kunt leveren in je werk.

Professionele vrouwen in een ander vakgebied kunnen ook bijzonder profijt hebben van mijn programma’s. Dus ook voor hen geldt dit cadeau.

Lees verder en doe de nazomer-evaluatie met 5 gratis tips:

1. Zorg iedere dag voor ‘zomerenergie’
Nu de zomervakantie ten einde komt en je weer aan het werk gaat, zorg dat je in je dagelijks leven momenten inbouwt van rust, energie en ontspanning, of dat nu is met sporten, wandelen, muziek of meditatie.

Wat geeft jou ‘zomerenergie’? Beantwoord voor jezelf de volgende vragen.

 • Wat maakt dat je ergens zin in hebt en zinvol voor je is?
 • Hoe kun je in je werk en je dagelijks leven zorgen voor spanning en ontspanning?
 • Hoe wil je dat je werk en leven eruit ziet? Waaraan wil je een bijdrage leveren?

2. Vertrouw op je talenten
Energie, ontspanning en inspiratie helpen je om stil te staan bij je talenten, erop te vertrouwen en wellicht de koers bij te stellen als dat nodig is. Als je rust hebt kun je nagaan wat je tegenhoudt om de stap te zetten die je wilt zetten, wat jouw onzekere stemmetje tegen je zegt. Het helpt je een mindshift te maken zodat je kunt vertrouwen op je kracht en talenten met ontspannen energie.

Ook jij kunt groeien door te vertrouwen op je talenten. Neem de volgende vragen als handleiding:

 • Waar wordt je enthousiast van? Wat gaat als vanzelf?
 • Welk verlangen en ambitie wil je waarmaken?
 • Als je de vrijheid hebt, wat zou je dan de rest van de dag doen?
 • En de komende maand? En het komende jaar?

3. Bepaal jouw eigen koers naar groei
Als je ontspannen bent en vertrouwt op je talenten kun je jouw eigen koers bepalen. Wellicht weet je jouw koers en heb je die alleen iets bij te stellen omdat je merkt dat je ervan afdrijft. Bepaal waar je kracht ligt en wat je graag wilt betekenen. Vervolgens ben je zelf aan zet. Vraag hulp als je wilt sparren of als je er niet uitkomt. Je hoeft het niet alleen te doen, maar alleen jíj kunt de eerste stap zetten.

Evalueer jezelf aan de hand van de volgende vragen:

 • Doe je wat je wilt doen? Lig je op koers? Of wil je iets veranderen in werk of privé?
 • Wil je een stap zetten in je werk om je ambitie waar te maken?
 • Voel je iets onrustigs in je en weet je nog niet wat?
 • Wil je meer voldoening in je werk dan nu het geval is?

 Neem de tijd om in kaart te brengen wat je graag wilt en zet de eerste stap.

4. Vertrouw op je team en op jezelf
Als je in een bevlogen en respectvol team werkt, kun je op elkaar vertrouwen. Met vertrouwen, respectvolle feedback en commitment kun je werken aan een gezamenlijk doel. Als je je richt op individuele én teamverantwoordelijkheid maakt dat een effectieve en inspirerende samenwerking mogelijk. Je kunt dan mooie dingen bereiken, voor jezelf en als team.

Gebruik deze vragen als richtlijn:

 • Werk jij in een inspirerend en bevlogen team?
 • Zou je iets willen veranderen en zo ja wat?
 • Zijn jullie als team betrokken naar elkaar en ten opzichte van het gezamenlijk resultaat?
 • Ben jij betrokken op een ‘gezonde’ manier? Wat kun jij zelf veranderen?

Let op de jouw betrokkenheid niet te ver gaat. Veel vrouwen – ook leidinggevende vrouwen – maken lange werkdagen terwijl dat voor hun leidinggevende niet zichtbaar is. Commitment voor het bedrijf of de organisatie waar je werkt is goed maar zorg ook goed voor jezelf. Zorg voor een gezonde aandachtsverdeling tussen die twee.

5. Heb humor en lef
Het vergt moed en lef om de tips die ik je zojuist heb gegeven toe te passen. En ook om stappen te zetten als je iets wilt veranderen. Zonder lef geen verandering. Dus durf zichtbaar te zijn en fouten te maken. Zoals een deelnemer aan het Inspiring Women in Work-programma zei: lef is niet voor niets het meervoud van leven. Ga het aan, vier je successen, leer van je fouten en lach.

Geef je op voor een gratis telefonisch nazomer Inspiratie & Richting-gesprek zodat we samen kunnen bekijken hoe jij vooruit komt.

Vertrouw op jouw inspirerende talent!