Tijdens een heerlijke ontspannen weekend op Vlieland koerste ik af met een snelle RIB, een Rigid Inflatable Boat, naar een zandbak vol zeehonden. Nog nooit heb ik zeehonden in het echt gezien en dan ook nog van zo dichtbij! Ik had koers gezet naar een prachtige ervaring!

Trainingsprogramma Inspiring Women in Work
Na de dagen op Vlieland heb ik volop inspiratie en ontspannen energie de 3e Live-dag gegeven van mijn programma Inspiring Women in Work voor ambitieuze vrouwelijke juristen die willen groeien en met hun talenten een waardevolle bijdrage willen leveren in hun werk. Een opbouwend en versterkend programma waarin ik een groep gelijkgestemde vrouwelijke juristen help de groei te realiseren die ze graag willen. Ook weer een mooie ervaring!

Waarom gaat groei soms niet vanzelf? Wat houdt jou, talentvolle vrouwelijke jurist, tegen?

Omgaan met onzekere momenten
Jarenlang heb ik momenten en situaties ervaren waarin ik mezelf tegenhield door mijn onzekere kanten. Ik werkte hard en dacht dat het dan wel goed zou komen, maar ik leverde niet de waardevolle bijdrage die ik wil leveren. Het onzekere stemmetje in mij zorgde ervoor dat ik mijn talenten niet volop benutte.

Dat zie ik ook bij veel vrouwelijke juristen die ik begeleid. Ze hebben een mooie carrière, werken hard en toch knaagt er iets. Bij deze vrouwen leeft een verlangen en ambitie om een stap te zetten, om hun talent meer te benutten, om echt van betekenis te zijn en om meer aan het roer te staan van hun carrière en hun leven. Kortom, een verlangen naar persoonlijke groei en eigen leiderschap, die rust en energie geeft.

Vertrouw op je talenten
De afgelopen jaren heb ik steeds meer stappen gemaakt om het onzekere stemmetje in mij te laten rusten en ontspannen. Dat heeft mij gebracht tot het prachtige vak van coach en trainer en tot het opzetten van mijn eigen bedrijf. Door de toegepaste psychologie-opleiding bij ITIP heb ik dit jaar geleerd dat vertrouwen en overgave mij ontspanning en energie geven. Door te vertrouwen op mijn talenten, ben ik gegroeid  en ben ik volop mijn verlangen en ambitie aan het waarmaken om vrouwelijke juristen te helpen hun hun talent ontspannen en vol energie in te zetten.

Jouw eigen koers naar groei
Het is zeer waardevol en belangrijk om momenten te nemen om vertrouwen en ontspanning te ervaren, zoals ik afgelopen weekend op Vlieland heb gedaan. Belangrijker nog is om in je dagelijks leven momenten in te bouwen van rust en ontspanning, of dat nu is met sporten, wandelen, muziek of meditatie. Dat helpt om stil te staan bij je talenten en erop te vertrouwen en wellicht de koers bij te stellen als je merkt dat je van je eigen koers aan het afdrijven bent.

De ontspannen energie en inspiratie heb ik meegenomen om de deelneemsters inzicht te geven in wat hen tegenhoudt, wat het onzekere stemmetje tegen hen zegt en hen te helpen een ‘mindshift’ te maken zodat zij kunnen vertrouwen op hun kracht en talenten met ontspannen energie.

Masterclass
Vanmiddag geef ik de Masterclass Organisaties en teams in beweging, beweeg jij mee? Dat doe ik samen met Mirjam Bijnsdorp. Zij heeft veel ervaring met veranderingen in organisaties, ik heb veel ervaring met veranderingen in persoonlijke en professionele groei. We zijn dus een mooi team. Ik kijk ernaar uit!

Wil je meer weten hoe je koers kunt zetten naar de groei die jij wilt?
Geef je dan op voor een gratis telefonisch groei- en ontwikkelingsgesprek. Tijdens dit persoonlijke adviesgesprek van 30–45 minuten gaan we in op jouw situatie. Ik stel vragen om te achterhalen wat je nodig hebt. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je doelen, je ambities en je behoeften en wat is ervoor nodig om dat te bereiken? Je krijgt adviezen en concrete tips om direct aan de slag te kunnen om jouw talenten in te zetten zodat je een waardevolle bijdrage kunt leveren in je werk.

Veel succes!

Hartelijke groet,
Marlies