Krachtig vrouwelijk leiderschap in complexe organisaties

Laat me raden: jij denkt ook wel eens: ‘Ik moet de hele dag een sterke leider zijn. En ik kan het wel, maar niet de hele dag.’
Of je denkt: ‘In de functie die ik nu heb ben ik best een sterke leider, maar als ik een volgende stap maak vraag ik me af: kan ik dat dan wel?’

Dat herken ik ook bij Nathalie
Nathalie is net gestart in het Women of Impact jaarprogramma dat ik aanbied. Ze geeft leiding aan een bedrijf dat ze flink heeft laten groeien. Zij ziet zichzelf als meewerkend voorvrouw. Maar ze wil blijven groeien met haar bedrijf en dat vergt dat ze zich meer als leider opstelt, intern en extern. Ze weet alleen niet precies hoe ze dat moet doen. Ze vindt dat ze niet de sterke leider is die ze wil zijn en dat remt haar en haar bedrijf.

Dat gevoel dat je niet stevig genoeg bent als leider, is helemaal niet zo erg
Die gedachten heb ik ook over mezelf. Ik voel mezelf lang niet altijd een goede leider van mijn bedrijf of een goede ondernemer. Dit is wat er bijvoorbeeld bij mij gebeurt: ik neem me voor om een volgende Women of Impact-dag te organiseren.
De vorige was een groot succes: een hele dag waarop ik een kleine groep vrouwen met leiderschapsambitie zowel uitdaag als in de watten leg; een dag waarop deelnemers enorme groei doormaken. Dat vraagt om een volgende editie. Vol ideeën en energie ging ik aan de slag met de editie van juni 2022.

En toen wankelde mijn leiderschap, dacht ik.
Er gebeurde iets in mij. Ik stelde mezelf allerlei vragen. Wat wil ik de vrouwen precies meegeven met de Women of Impact dag? Hoe ga ik al die mooie vrouwen in mijn netwerk vertellen over deze waardevolle dag? En klopt de mooie locatie die ik al maanden geleden heb geregeld, eigenlijk wel bij wat ik wil overbrengen? Ik heb de hele dag getwijfeld. En ik voelde mezelf even helemaal geen goede ondernemer.

En dan, na een duik in zee, denk ik: het is mooi geweest
Ik wil deze dag heel graag organiseren en dus ga ik er nú voor staan. Het is mijn dag voor jullie: alle prachtige, mooie, sterke vrouwen in mijn netwerk. Ik pak een pen en papier en ga schrijven. En dan komt het als vanzelf tot stand. Mijn visie op wat ik wil brengen en op welke inspirerende plek.

En dan pas zie ik mijn leiderschap
Pas toen alle plannen op papier stonden, realiseerde ik me: ik ben helemaal geen slechte ondernemer geweest maar een bewuste ondernemer. De dag had deze tijd nodig om te rijpen in mijn gedachten, als ik er eerder over was gaan communiceren had ik nog geen uitgekristalliseerde boodschap gehad. Die tijd heb ik genomen, en geen dag langer.

Ook Nathalie is al meer leider dan ze denkt
Met Nathalie onderzocht ik haar huidige leiderschap. Toen we goed gingen kijken bleek dat ze dat al iedere dag in de praktijk brengt. Ze maakte alleen de denkfout dat het helemaal vanzelf en moeiteloos zou moeten gaan. Op het moment dat ze dat van zichzelf kon aanvaarden dat ze eigenlijk al die sterke leider was kon ze de volgende stap zetten: meer impact maken.

Wil jij ook in één dag die sterke leider in jezelf leren kennen?

Doe mee aan de Women of Impact dag op 10 juni 2022:

Krachtig vrouwelijk leiderschap in complexe organisaties
Leer in één dag hoe jouw visie presenteert zodat je impact waardevolle impact realiseert in een veeleisende omgeving

op 10 juni 2022 van 9.30 – 17.00 uur op een inspirerende locatie in Den Haag.

Meld je vóór 10 mei a.s. aan en profiteer van de vroegboekkorting:
je betaalt € 495,- in plaats van € 677,- exclusief btw
én je ontvangt een persoonlijk strategiegesprek over jouw impactplan.

Ja, ik doe mee!