Bezinning en inspiratie ‘inblazen’
De periode van de zomervakantie stond voor mij in het teken van bezinning. De kinderen waren op vakantie en op kamp, dus het was rustig in huis. Ook op mijn werkplek bij Spaces De Rode Olifant was het lekker rustig. Ik had dus alle tijd en ruimte om mezelf een halfjaarlijks evaluatiemoment te gunnen waarin ik mezelf vragen heb gesteld als:

Wat doe ik het liefste? Waaraan wil ik een steentje bijdragen?

Dat is voor mij helder: ik wil juridische en professionele vrouwen en teams helpen om inspiratie te vinden in werk dat bij hen past, zodat zij kunnen werken met plezier, energie en resultaat met genoeg ruimte voor andere belangrijke dingen in hun leven.

Ik heb het etymologisch woordenboek er eens bij gepakt. Inspiratie komt uit het Latijn – hoe kan het ook anders – en betekent: adem, ingeving, bezieling. Het komt van inspirare dat ‘inblazen’ betekent. Als je bezielt bent, kun je inspirerend werk doen en inspiratie uit je werk krijgen.  Dat is wat ik graag doe: inspiratie ‘inblazen’!

Antwoord op de vraag of inspiratie te vinden is in je huidige werk of misschien in ander werk, verschilt per vrouw en blijkt ook vaak onderweg, tijdens de ontdekkingsreis die prachtige vrouwen onder mijn begeleiding aangaan.

Neem jij wel eens bewust tijd voor bezinning? Om je te herijken als dat nodig is en jezelf nieuwe inspiratie in te blazen?

Ik ben benieuwd om te horen hoe je de tijd en rust vindt in jezelf voor bezinning & inspiratie. Mooi als je jouw ervaringen deelt.