De lockdown duurt maar voort.
Hoe houd ik mijn team gemotiveerd?
Hoe houd ik mezelf gemotiveerd?, denk je bij jezelf

Oké, je zag het al een beetje aankomen.
Maar toch, nog langer in lockdown, dat vraagt wel iets.

Hoopte je zo dat je weer even bij elkaar kon komen op kantoor de komende tijd, nu is wel duidelijk dat dit er voorlopig nog even niet bij is.

En dan heb je het nog niets eens over je kinderen, die ook elke keer weer thuis zitten.
En niet het leven hebben dat je hun zo gunt.

Hoe kun je iedereen aan boord houden?
Je bent aardig bedreven geraakt in thuis werken en online werken. (Je doet dit immers alweer bijna 2 jaar! Je staat er maar niet te veel bij stil.)
En tuurlijk, sommige dingen zijn ook juist handig en efficiënt om online te organiseren.
Het scheelt reistijd.
En je kunt gemakkelijk mensen uit allerlei delen van het land – en zelfs de wereld – bij elkaar brengen.

Met inzet van jouw creatieve en sociale eigenschappen
In de afgelopen 2 jaar heb je alle creativiteit en sociale vermogens in jezelf aangewend om goed samen te werken en verbonden te blijven met elkaar.

Je hebt online check-in gedaan
Energizers aan het begin van de vergadering
Online borrels en bingo
Het land doorkruist voor wandelafspraken (tijdrovend, maar door je medewerkers zeer gewaardeerd)

Nu vraag je je af: wat kan ik nu nog verzinnen?
Je moet het zelf al uit je tenen halen. Hoe inspireer en motiveer je dan je team?

Jij bent een ziener in de mist
Jij bent een ziener in de mist voor jouw team. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar dat ben je echt. Dus doe zoals Sandra, leidinggevende bij grote organisatie. Zij neemt deel aan mijn Women of Impact jaarprogramma. Ze is zich bewust van de dingen die haar en haar team(directie) helpen om energie te houden.

  • Sandra is het gesprek met haar team aangeggaan over verwachtingen: wat verwacht zij van hen en wat kunnen zij van haar verwachten? Ze heeft geleerd hierin helder aan te geven: dit kan wel en dit niet (meer).
  • Zij oefent bewust met de ander waarnemen. Ze brengt dit ook over aan haar medewerkers en ja, ook aan haar MT-leden. Ze gebruikt daarvoor al haar zintuigen: “wat zie ik de ander doen? Wat hoor ik los van de woorden? Wat voel ik in mijn eigen lijf?”
  • Wij hebben onderzocht welke spanning of angst er bij Sandra wordt getriggerd. Zij had het gevoel dat ze te weinig controle had over belangrijke onderwerpen en de resultaten. Ze heeft dit kunnen ombuigen en zij zet nu bewust haar vertrouwen in.
  • Sandra neemt iedere dag twee keer 5 minuten de tijd om ‘boven de materie te hangen’.
    Dat doet ze door iedere ochtend 5 minuten stil te staan bij haar visie en in een logboek op te schrijven wat echt belangrijk is die dag. Sandra reflecteert iedere avond op wat goed ging, wat belangrijk is voor de volgende dag en wat ze wellicht anders wilt doen. Steeds met haar visie in gedachten.
  • En een enorme energiegever: zij heeft ze besloten om vergaderingen 10 minuten eerder af te ronden. En daar strak op te sturen. Zo heeft iedereen de tijd om even de benen te strekken voordat de volgende vergadering begint.

En wat doet ze voor zichzelf?

Ze heeft geleerd om zichzelf eerst zuurstof toe te dienen
Je kent ongetwijfeld het bericht van de purser in het vliegtuig: doe eerst het zuurstofmasker bij jezelf op en dan bij de ander.

Sandra heeft ontdekt dat ze het heerlijk vindt om ’s ochtends te wandelen. Voordat het werk begint. En niet in de valkuil te stappen om ‘s ochtends om half 8 al achter haar bureau thuis te gaan zitten. Nu stapt zij om half 8 naar buiten. Ze maakt een flinke wandeling in het donker, terwijl het langzaam licht wordt. Om half 9 zit ze volop energie achter haar bureau. Ochtendlicht geeft veel energie, dus het is niet zonder reden dat dit haar zo goed doet!

Wat werkt er voor jou?

Hoe kun jij een ziener in de mist zijn voor jouw team?

Wil je daar meer over weten en ontdekken hoe je dat kunt doen?

Doe mee aan de grastis online Masterclass De magie van leidinggeven in vertrouwen
En ontdek het vuur en vertrouwen in jouw leiderschap.

Data:
– maandag 31 januari 2022 van 20.00 – 21.00 uur
Meld je aan via deze link.

– vrijdag 4 februari 2022 van 12.00 – 13.00 uur
Meld je aan via deze link.