Ik woon vlak bij zee. Ik vind het heerlijk om op een zonnige middag op het strand te liggen. Het komt er alleen zelden van. Er is altijd wel iets wat nog snel even gedaan moet worden: een paar coachcliënten mailen over een volgende afspraak, een trainingslocatie regelen en nog even een opdrachtgever bellen over een masterclass die ik binnenkort geef.

Zonnebrand
Soms lukt het me en lig ik heerlijk een middagje op het strand te genieten van de warme zon. Ik laad er enorm van op. Na een duikje in zee, opgewarmd en wel, wil ik me maar eens gaan insmeren om tot de ontdekking te komen dat ik in de haast mijn zonnebrand ben vergeten. Nu is dat niet zo erg, want ik verbrand niet zo snel, maar na een paar uurtjes begin ik toch een beetje rood te worden. En dat is natuurlijk niet goed voor mijn huid en op de lange termijn voor mijn gezondheid.

In mijn werk pak ik dat anders aan
Ik neem ’s ochtends de tijd en ga echt een stilzitten. Iedere ochtend mediteer ik 10 tot 20 minuten. Door de stilte en rust die dan in mij ontstaat weet ik ‘als vanzelf’ wat mij te doen staat die dag. Ik kan gemakkelijk hoofd- van bijzaken onderscheiden.

In plaats van meteen hard aan het werk te gaan met het risico dat ik de verkeerde dingen doe of zelfs fouten maak, heb ik geleerd dat het goed is om rust in te bouwen. Vaak doe ik dat na de lunch nog een keer door even te wandelen en aan niets te denken, mijn hoofd leeg te maken. Echt even naar binnen te gaan en ruimte te geven aan dat wat er leeft in mij. Naar dat wat belangrijk is. Dan doe ik vervolgens in rust de goeie dingen. En heb ik zonnebrand standaard in mijn strandtas zitten.

Hoe is dat bij jou?
Als ik een gok mag wagen: je zet je schouders eronder. Er is werk te doen! Dus ga jij ook onmiddellijk aan de slag? En kom je er dan in de loop van de dag achter dat je het efficiënter had kunnen aanpakken als je eerst even pas op de plaats had gemaakt? Eerst even stilstaan voordat je verder gaat?

Ik snap heel goed dat je jezelf de tijd niet geeft voor die lunchwandeling of dat meditatiemomentje. Met alle training en bewustzijn die ik er als coach inmiddels op heb, lig ik zelf dus ook af en toe zonder zonnebrand op het strand.
Maar ik weet steeds beter hoe ik dat kan voorkomen.
Zodat ik meer rust heb, minder fouten maak en efficiënter en effectiever werk.

Het leermoment voor mij is om dat niet alleen voor mijn werk te doen maar ook voor privémomenten. Dus ook voor een middagje strand.

Leermoment aan zee
En jouw leermoment? Wil jij ook efficiënter werken met minder fouten? Meer rust en focus zodat je meer voor elkaar krijgt waar het echt om gaat?
Als je wilt, doen we dat samen.
Gaan we samen een dag naar het strand – letterlijk dan, en ik zorg voor de zonnebrand 😉 – en krijgen we scherp waar jij de komende tijd aan wilt werken voor jezelf, voor je team en voor de organisatie.

Plan een gratis persoonlijk telefonisch strategiegesprek met mij in, dan bekijken we samen hoe jij rust en focus creëert in je werk, zodat je alle ruimte hebt om je visie neer te zetten en volop tijd hebt voor andere belangrijke zaken in je werk en in je leven. Zoals een middag naar het strand.