Marieke zit in de afrondende fase van het Women of Impact leiderschapsprogramma. Zij is directeur van een innovatief bedrijfsonderdeel van een internationale onderneming. Een bedrijf waar veel mannen werken. Mannen die iets anders van Marieke verwachten dan zij van nature laat zien.

Marieke verbindt
Marieke is een vriendelijke en intelligente vrouw. Zij is gedreven om haar business en de mensen in haar team verder te brengen op een bescheiden manier. Dat maakt haar heel verbindend. Zo communiceert zij ook. Zij zal tegen haar teamleden niet snel zeggen: ‘ik wil dat je dit doet’, maar ze zegt: ‘hoe wil jij het aanpakken?’

De mannen in de directie vinden dat zij te weinig zichtbaar is
In het MT is zij heel goed voorbereid en wacht zij vervolgens haar beurt af. Als zij het woord krijgt is zij inhoudelijk sterk en heeft zij een duidelijke visie. Maar de mannen in de top van de onderneming vinden dat zij te weinig zichtbaar is. Ze verwachten van haar dat zij duidelijker op de voorgrond treedt. Dat ze zichzelf meer laat zien en directer communiceert.
Dat zorgde ervoor dat Marieke niet de impact kon maken die ze wilde maken. Totdat ze bij mij in Women of Impact stapte.

Nu stapt Marieke naar voren
Met Marieke kon ik alles uit de kast trekken. Ik kon werken hoe ik het fijnste vind. Met behulp van lichaamswerk heeft zij blokkades uit haar kindertijd doorbroken. We hebben systemisch gekeken naar haar gezin van herkomst. De patronen die ze daardoor heeft meegekregen hebben heel veel goede kanten, maar ook kanten die haar belemmerden. Met systeemopstellingen heeft Marieke geoefend in MT- en directiemeetings volop zichtbaar te zijn en naar voren te stappen op de manier die bij haar past.

Dat betekent niet dat ze net zo doet als de mannen
Marieke is nog steeds zichzelf, of eigenlijk: nu pas écht haar krachtige zelf. Ze laat zich zien op haar eigen manier. En dat is een andere manier dan die van haar mannelijke collega’s. De meeste vrouwen zijn nu eenmaal op een andere manier zichtbaar – ook als ze hun mannelijke kwaliteiten aanspreken – dan de meeste mannen. Dat zegt helemaal niets over hun kwaliteiten als manager. Mannen hebben zelfs vaak iets te leren van die vrouwelijke krachtige manier van leiding nemen. Dat krijg ik vaak horen tijdens het afrondende driegesprek: ‘we hebben ook een vrouw zoals jij nodig voor de mannen in onze organisatie’.

Het beste van jouzelf en het beste van mijzelf
Marieke heeft veel van onze samenwerking geleerd. Dat is ook in de organisatie niet onopgemerkt gebleven! Van haar manager en ook andere MT-leden heeft ze al veel complimenten gekregen. Marieke heeft intussen de smaak te pakken. Ze is zelfs op het podium gaan staan tijdens een groot bedrijfsevent en ze vond het nog leuk ook!

Zo zie ik mijn klanten het liefst
Ben jij net zo’n leidinggevende als Marieke en word je ook te weinig gezien en gehoord? Neem contact met mij op. Volgende week heb ik ruimte. Zij is klaar.