Heb jij dat wel eens dat het zo’n warboel is in je hoofd dat je het gevoel hebt in rondjes te draaien?

Soms heb ik van die dagen dat ik maar niet vooruit kom. Ik doe wel van alles, maar voor mijn gevoel zet het geen zoden aan de dijk. ‘Wat heb ik eigenlijk vandaag gedaan?’ denk ik als ik ’s avonds weer naar huis ga.

Ik draai in cirkels in mijn hoofd en zeg tegen mezelf dat ik niet hard genoeg werk. Niet echt opbouwend dus. Soms sluipt dit hardnekkige patroon in mijn systeem maar ik stop er vanaf NU weer mee!

Dankzij jou ben ik mijn innerlijke drempel over gestapt
Wat houdt me tegen? Wat vind ik moeilijk? Wat zegt mijn warboel over de weerstand in mij? Tijdens de Opleiding Psychologie die ik volg, kon ik laatst helder zien:

Ik weet dat ik zelf aan zet ben, dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn groei – van mijzelf en van mijn business. Daarbij heb ik hulp van anderen op allerlei vlakken. Maar de basis blijft dat ik zelf aan zet ben met mijn talenten en mijn drive. Ik moet zelf in beweging komen.

Dat klinkt vast als een open deur, maar hoe is dat voor jou? Komt het voor jou van binnenuit en handel je ook echt naar? Of verwacht je (onbewust) dat iemand anders het voor je regelt?

Wat houd jóu tegen?
Herken je dit? Of zegt het strenge stemmetje in jouw hoofd tegen jou weer andere dingen waarmee je jezelf beperkt en bepaalde uitdagingen niet aangaat? Durf jij in het onbekende te stappen of houd je vast aan rust en zekerheid die je nu denkt te hebben maar die jou niet echte rust, inspiratie en energie geeft?

Deze week had ik twee gesprekken over dit thema. Eigenlijk niet zo gek, want wat je bezig houdt, dient zich als vanzelf aan.

Annemieke is een vrouw met een prachtige passie om mensen en kinderen te helpen die het moeilijk hebben. In haar huidige werk bij een ministerie kan zij deze drive niet goed kwijt. Ze mist iets: ze wil graag haar inspiratie, talenten en ambitie inzetten en een échte bijdrage leveren aan een maatschappelijk doel.
Maar wat en hoe precies? Dat wil ze graag ontdekken. Maar wat haar houdt tegen om die stap te zetten? Het blijkt dat de stem in haar hoofd zich afvraagt of ze het wel kan. Ze is bang om zichzelf teleur te stellen. Want als ze een stap gaat zetten, dan moet het ook wel helemaal lukken. Toch?

Caroline heeft leuk werk met veel vrijheid, waarin ze veel van haar talenten kwijt kan. Toch zit haar iets dwars: ze voelt aan alles dat ze meer kan en wil met haar talenten én ze mist een team met mensen om haar heen om mee samen te werken en leiding aan te geven. 
Diep in haar hart weet ze wat haar te doen staat: onderzoeken wat ze precies wil en hoe ze daar kan komen. Iets houdt haar tegen maar wat? Het wordt meteen een warboel in haar hoofd en ze ziet allerlei beren op de weg: ‘ik ben te oud, ik heb niet de goede opleiding, ik weet te weinig van social media.’ En toen kwam haar kernvraag – een gedachte die haar grote angst is: ‘ben ik nog wel van toegevoegde waarde?’

Beiden vrouwen staan op het punt om mijn half jaar programma Inspiring Women in Work in te stappen. Ik ben met hen in gesprek over wat hen precies tegenhoudt. We onderzoeken wat het spannend maakt en wat ze tegenkomen in zichzelf waarvoor ze willen weglopen.

Wat maakt dat deze vrouwen het zo moeilijk vinden om hun dromen en ambities waar te maken, zichzelf inspirerend werk te gunnen, waarbij ze hun talenten kunnen inzetten met volop ruimte voor andere belangrijke zaken in hun leven?

Wat míj af en toe tegenhoudt om in beweging te komen is dat ik het steeds weer spannend vind om zichtbaar en waarneembaar te zijn. Ik weet diep van binnen dat ik zo veel vrouwen verder kan helpen om hun dromen en ambities waar te maken – en ik vind het ook nog eens enorm inspirerend om te doen – maar hoe laat ik zien wat ik doe en wat ik kan? Zoals ik laatst van iemand leerde: het verlangen om mezelf te laten zien en bij te dragen is groter dan de angst voor het onbekende.

Herken je bij jezelf dat je wel eens in cirkels draait? Dat het een warboel is in je hoofd? Of dat er iets is wat je tegenhoudt, maar je weet niet wat?

Masterclass ‘Meester over jouw Mind en jouw Vrouwelijke valkuilen’
Doe dan mee aan de Masterclass ‘Meester over jouw Mind en jouw Vrouwelijke Valkuilen’ die ik speciaal voor jullie ambitieuze en inspirerende vrouwen organiseer aan de vooravond van Internationale Vrouwendag op 7 maart a.s. van 16.00 – 18.30 uur.

Wat bereik je?
Na deze Masterclass weet je wat jóu tegenhoudt en kun je de bewuste keuze maken om stappen te zetten naar inspiratie en energie in je werk.

Wat zijn de kosten?
De Masterclass kost normaal 200,-. In het kader van Internationale Vrouwendag geef ik jou de volgende extra’s cadeau:

Extra’s:
• Direct toepasbare tips die jou helpen jouw warboel in kaart te brengen en ermee om te gaan.
Persoonlijk feedback op je werkboek zodat je ook na de Masterclass professioneel word begeleid.
• Telefonisch ’Word meester over jouw mind-gesprek’ van 45 minuten waarin je jouw stappen aan mij kunt voorleggen.
• Bij aanmelding vóór 23 februari a.s. geef ik een speciale Internationale Vrouwendag-korting en betaal je slechts € 98,-.
Waar en wanneer?
De Masterclass is op dinsdag 7 maart a.s. van 16.00 – 18.30 uur aan de vooravond van Internationale Vrouwendag. De locatie in Den Haag is goed bereikbaar. Nadere details ontvang je na aanmelding.

Deelnemers over de Masterclass
o ‘Ik heb belangrijke stappen gezet om de warboel in mijn hoofd te ontrafelen, zodat ik met meer rust en balans keuzes kan maken.’
o ‘Door de training heb ik een beter beeld van waar mijn onrust vandaan komt, welke ambities ik heb om mijn talenten in te zetten en wat ik wil bereiken in mijn werk’.
o ‘Als een puzzel valt alles stapje voor stapje op z’n plek en kom ik tot het besef wat goed is in mijn leven en waar ik waarde aan hecht. Ik heb energie en lef gekregen.’
o ‘Marlies kan de vinger op de zere plek leggen als het moet en krachtige vragen stellen als het aan de orde is.’

Door wie?
Marlies Ruijgrok is verandercoach en leiderschapstrainer voor de vrouwelijke manager en haar team, die wil werken met inspiratie, energie en resultaat. Marlies begeleidt en adviseert sinds 15 jaar leidinggevenden, professionals en de organisaties waarin zij werken, zoals advocatuur, bedrijfsleven, banken, verzekeraars en overheid. Zij is haar carrière gestart als advocaat en als jurist bij de NMa (ACM). Marlies is opgeleid tot coach door Europees Instituut De Baak, ITIP en BYY. Zij werkt met diverse methoden, zoals systemisch en biografisch werken, NLP, mindfulness en doelgericht coachen.

Is deze Masterclass interessant voor jou?
Vraag je je af of de Masterclass interessant voor jou is of ben je oud-cursist, neem dan contact met mij op via 06-42717914, info@marliesruijgrok.nl of kijk voor meer informatie op mijn website.

Inspirerende groet! Marlies