Het is een bijzondere en bizarre tijd. Een tijd die ons laat zien hoe sterk we verbonden zijn en een tijd waarin veel mensen ineens eenzaam thuis zitten. Een tijd waarin veel zekerheden en routines verloren zijn gegaan. Daar pas je je niet zomaar in een paar weken bij aan, dat levert spanning en ongemak op. En juist nu mis je die natuurlijke momenten waarop je even stoom afblaast bij je collega of open spreekt over je zakelijke afwegingen met een vertrouwde netwerkpartner.

Hoe gaat het met jou?
Hoe ga jij met deze situatie om?
Hoe motiveer je jouw team en je collega’s?
Hoe zorg je voor jouw familie, voor je kinderen?
Hoe zorg je voor jezelf?

Iedereen heeft een eigen verhaal. En een eigen manier om met de uitdagingen van deze tijd om te gaan.

Uitdagingen en dankbaarheid
Mijn 18-jarige zoon is in januari naar Zuid-Amerika gegaan om vrijwilligerswerk in de jungle van Peru te doen en rond te trekken met een vriend. Ik dacht eerst: “Ach, hij blijft even 2 weken in een hostel en dan kan hij weer verder reizen”. Dat idee werd al snel ingehaald door de realiteit. Als dominosteentjes sloten de landen in de regio één voor één hun grenzen. Op Brazilië na zat binnen een paar dagen het hele Zuid-Amerikaanse continent op slot.

Vier dagen hebben mijn ex-man en ik alles op alles gezet om de jongens zo snel mogelijk terug naar huis te krijgen. Alle hulp en informatie die we daarbij kregen, hebben we omarmd. In het dagelijkse leven zijn mijn ex-man en ik het af en toe niet met elkaar eens. In een tijd die om actie vraagt, blijkt dat we een heel goed team zijn. Daar ben ik dankbaar voor. En onze zoon is gelukkig weer thuis.

Mijn dochter van 14 jaar zit intussen al een tijdje in haar eigen lockdown. Waarom? Haar vriendinnen mogen niet meer afspreken. Ook niet één op één met 1,5 meter afstand. Iedereen heeft daar een goede reden voor, maar het is wel een stuk stiller in het leven van mijn sociale dochter. Eén voordeel, als er iemand het virus niet overdraagt in ons gezin, dan is zij het wel.

We hebben onze draai gevonden
We leven in een periode van onzekerheid én kracht. Iedereen ervaart dat op een eigen manier.

In ons gezin hebben we nu onze draai een beetje gevonden. Met online huiswerk, fietskoerierwerk, online coaching en vrijwilligerswerk. En natuurlijk zijn we ook een gewoon gezin met pubers en ‘thuiswerkstress’. Het belangrijkste is: we proberen er het beste van te maken.

Voor de organisatie “Wezijnervoorjou” ben ik sinds kort “vrijwillig professioneel luisteraar”. Voor mensen die werken in de vitale sector en hun verhaal kwijt willen aan iemand die ervaring heeft met ondersteunend luisteren, zoals ik.

Heb jij ook even een luisterend oor nodig?
Niet alleen mensen met vitale beroepen hebben die behoefte. Hetzelfde geldt voor de vrouwelijke professionals met een senior-functie of eigen bedrijf die ik coach. Ook voor jou waarschijnlijk. Juist omdat er nu niet zomaar een natuurlijk moment is waarop je je hart lucht bij je collega of in rust 1-op-1 kunt sparren met iemand uit je vertrouwde zakelijke netwerk, heb jij een luisterend oor ook hard nodig.

Daarom ben ik er in deze periode ook voor jou.

Wil je sparren om overzicht te krijgen in de hectiek?
Vraag je je af hoe je jouw team motiveert dat thuis aan het werk is?
Word je overvraagd en vraag je je af hoe je op afstand sturing kunt geven aan je werk?
Ben je aan het kauwen op zaken die je ná de crisis wilt aanpakken? Vraag je je af wat je écht wilt doen in je werk en maak je je er ongerust over of dat in deze tijd nog zal kunnen?

Boek een gratis online ‘luisterend oor-gesprek’ van een half uur
Gewoon, omdat ik in deze tijd mijn steentje wil bijdragen en ik jou vooruit wil helpen met wat ik goed kan.

We maken een afspraak voor een online bijeenkomst, waarin ik luister naar je verhaal. We brengen samen helderheid in jouw vraag en jouw behoefte. We onderzoeken wat jij nu nodig hebt om verder te kunnen. Het doel van het “luisterend oor-gesprek” is dat je meer (zelf)vertrouwen en rust krijgt en weer weet hoe je verder kunt.

Je hebt gelijk, ik kan zo’n luisterend oor-gesprek goed gebruiken.

Veel sterkte en succes de komende tijd. En veel gezondheid voor jou en iedereen in jouw omgeving!