Ga jij voor inspirerend werk of stel je het uit tot ……………. tot wanneer eigenlijk?

Uitstelgedrag, we kennen het allemaal. De ene keer is het sterker aanwezig dan de andere keer. Wil jij iets veranderen in je werk waardoor je weer inspiratie en energie krijgt? Of wil je op zoek naar nieuw werk?

Iets veranderen in je werk is soms doodeng, ook al wil je het zelf. Het kost tijd en energie. Wat houdt jou tegen om de stap te zetten op weg naar werk dat jou inspireert en energie geeft?

Hanneke vertelde me dat ze al een tijdje toe is iets anders. Ze werkt al weer een aantal jaren in haar huidige functie als senior adviseur bij de overheid. Dat gaat goed, maar ze wordt niet meer uitgedaagd. Ze wil dus graag iets nieuws. Maar wat? ‘Wat vind ik leuk om te doen?’, vraagt ze zich af. ‘Misschien moet ik nog een paar jaar wachten totdat de kinderen het huis uit zijn? Ik krijg geen energie van mijn werk, maar ik heb nu echt geen tijd om erover na te denken. Het is ook af en toe zo’n warboel in m’n hoofd!’.

Laatst sprak ik Annette, die binnenhuisarchitecte is. Ze werkt al een paar jaar voor zichzelf en dat gaat best goed. Zij is een open en warme vrouw en wordt vaak door mensen uit haar netwerk benaderd met de vraag of zij hun huis wil inrichten. Annette heeft de wens om verder te groeien, maar steeds zijn er redenen om dat niet aan te gaan. Het is ook spannend om als zelfstandig ondernemer te gaan staan voor wat je kunt, wat je te bieden hebt en om waarneembaar te zijn.

Met Monique, een ervaren juriste, had ik een afrondend gesprek. Ze is nu weer vol vertrouwen en energie en dat is fijn om te zien! In mijn half jaar programma heeft zij haar wensen en ambities in kaart gebracht, haar doelen voor komend jaar bepaald en praktische tools in handen gekregen om stappen te zetten.
Toen Monique het traject startte zat ze niet lekker in haar vel. Zij had weinig energie en inspiratie meer in haar werk. Ze werkte keihard en haar werk-privé balans was zoek. Monique is een positieve en enthousiaste vrouw, maar doordat ze veel ballen in de lucht moest houden was ze moe en onrustig. Nu weet ze wat haar inspiratie geeft in haar werk en wat voor haar een goede werk-privé balans is. Ze is bezig met grote en concrete stappen om dat te realiseren.

Natuurlijk is het spannend om op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging; of het nu gaat om verandering in je werk of om nieuw werk. En ook ik ken uitstelgedrag maar al te goed. De stress en onrust voel je niet voor niets. Maar hoe moet je met zo’n warrig hoofd ooit een goede keuze maken?

Dat herken ik zelf maar al te goed…..… Na mijn rechtenstudie heb ik gewerkt als advocaat en jurist bij de overheid. En met daarbij twee juridische postdoctorale opleidingen op zak, leek ik goed bezig. Maar was dat ook echt zo? Nee dus. Ook al ging mijn werk mij steeds beter af, ik voelde aan alles in mij dat het niet mijn ding was. Ik werd er erg onrustig van en het in mijn hoofd was het een warboel.

Het heeft behoorlijk wat jaren geduurd om dat aan mezelf toe te geven en ook daadwerkelijk de stap te zetten. Na zes jaar juridisch werk waagde ik de sprong in het diepe en zei mijn baan op.

De maanden die daarop volgden heb ik met veel mensen over hun werk gepraat. Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik een nieuwe stap aandurfde. Ik werd consultant werving & selectie: mensen bij elkaar brengen die bij elkaar passen vond ik geweldig om te doen.

Na een tijdje voelde ik dat ik er nog niet helemaal was. Ik wilde niet alleen mensen bij elkaar brengen maar ook verder helpen in hun werk. Pas nadat ik werd ontslagen, voelde ik de ruimte om daadwerkelijk die stap te maken: mensen – en specifiek vrouwen – begeleiden naar werk dat hun inspireert, zodat ze volop ruimte hebben voor andere mooie dingen in hun leven.

Nu denk je misschien ‘wat een zoektocht!’ Ik zie het als een mooie ontdekkingsreis. Ik kon niet anders: mijn hart wilde op zoek naar werk dat mij inspireert. En nu ben ik dankbaar dat ik het pad van mijn ontdekkingsreis heb gevolgd. Alle kennis die ik stukje bij beetje over mijzelf en over werk heb verzameld, heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik had het niet willen missen. Door al mijn ervaringen kan ik de coach, adviseur en trainer zijn die ik nu ben.

Hoe is dat voor jou? Heb jij al stappen gezet op weg naar jóuw werk? Doe je het werk dat jou inspireert en energie geeft? Of ben je nog op ontdekkingsreis? Kom je daarbij uitstelgedrag tegen?

Ik ben benieuwd naar jóuw ervaring! Laat je een reactie achter? Het is mooi en leerzaam voor iedereen als je jouw ontdekkingsreis wilt delen.

En wil je weten hoe je stappen kunt zetten, zoals Monique?

Doe dan mee met de Masterclass Meer Energie en Inspiratie in je Werk. Daarin vertel ik hoe je stappen kunt zetten om met jouw warboel om te gaan, hoe je jouw wensen en dromen in kaart kunt brengen en hoe je dat kunt vertalen naar de praktijk.

Voor informatie over de Masterclass of om je aan te melden kun je mij bereiken via het contactformulier of via de pagina ‘Inspring Women in Work’ op deze website.

Ik ben benieuwd naar jouw ontdekkingsreis!

Inspirerende groet,
Marlies