“Je moet jezelf meer laten zien.” “Ik mis Marlies in dit verhaal”, krijg ik als feedback in een blogtraining.

Waardevol.

En ook een beetje pijnlijk. Want het is de spijker op z’n kop. Net als veel van mijn klanten maak ik me niet genoeg zichtbaar.
Duidelijk is, ik moet er iets mee. Ik wil er iets mee. Want ik wil zo veel mogelijk ambitieuze vrouwen bij de overheid, bij maatschappelijk organisaties, begeleiden om impact te hebben in hun werk. Voor hun team, voor hun organisatie en ja, zelfs voor de maatschappij. Daarvoor moet ik mezelf in hun kijker spelen. Net als jij je in de kijker zult moeten spelen binnen jouw organisatie, hoeveel liever je je ook wilt richten op de kern van je werk (ja toch?).

Mezelf laten zien – waarom zóu ik eigenlijk?
Mezelf laten zien. Tja. Iets in mij denkt: “Waarom is dat nodig? Ik ben gewoon een ontzettende goede coach. Vraag dat maar aan mijn cliënten. Ik ben er een kei in om anderen te laten inzien wat hun natuurlijke talent is – dat wat je zo vanzelf afgaat dat je niet eens meer ziet dat het een talent is – en dát effectief in de wereld te zetten. Maar hoezo moet ik op de voorgrond treden? Het gaat toch niet om mij? Het gaat om die bijzondere vrouwen die ik coach!”
En ook dat, denk ik, herken jij. Je bent gewoon goed in je vak; je collega’s en je klanten zien dat heus wel. Waarom zou je dan op de trom slaan om dat nog eens onder de aandacht te brengen?

Ik weet wel waarom ik dat lastig vind
Waarom het zo ingewikkeld voor mij is om mezelf in de schijnwerpers te zetten, dat weet ik inmiddels wel. Als kind was ik verlegen. En heb ik in al mijn gevoeligheid – met zorgzame en goedbedoelende ouders – niet voldoende ruimte en vertrouwen gekregen om me te ontplooien. Om te doen wat ik wil doen.
Ik heb veel opleidingen gedaan en steeds weer stappen gezet om mezelf de ruimte en het vertrouwen te geven om te doen wat ik graag wil doen. Nu heb ik mijn gevoeligheid tot kracht gemaakt. Het komt mij als coach juist heel goed van pas!
Maar die verlegenheid, die is er in aanleg natuurlijk nog steeds. Dat ik meer ruimte en vertrouwen heb gevonden, betekent niet dat ik me er prettig bij voel om de aandacht bewust naar me toe te trekken door zichtbaar te zijn. En toch: als ik mezelf en mijn kracht niet onder de aandacht breng, dan weten niet zo héél veel vrouwen me te vinden. Terwijl ik ze zo ontzettend vooruit zou kunnen helpen.

Toch leef ik mijn missie
“Mijn werk is jou helpen te ontdekken wat jouw werk is en hoe je daarmee van betekenis kunt zijn.” Ik las ooit dat dit een uitspraak van Boeddha zou zijn. Het in elk geval mijn uitspraak.
Impact hebben en van betekenis zijn gaat ook over jezelf laten zien. Je uitspreken. En dat is oh zo eng. Want dan voel ik me kwetsbaar. Ik wil jou – ambitieuze hoogopgeleide vrouw – helpen de zin en je volledige ambitie terug te vinden in je werk.

Ik weet hoe moeilijk het soms is om te gaan staan voor wat je wilt. En hoe kwetsbaar je je dan voelt. Met het stemmetje in je hoofd: kan ik het wel? Doe ik het wel goed genoeg? Juist daar waar je ambitie ligt, bij de stap die je wilt zetten, vraag je jezelf af: kan ik dat wel? Net als ik.
En jij kunt het ook. Net als ik.

Jouw missie is belangrijk
Daarom schrijf ik dit blog. Ik ben er goed in jou te laten inzien, ontdekken en ervaren dat jíj het kan. Dat jij naar voren mag stappen. Je mag uitspreken. Zichtbaar mag zijn.
Sterker nog, je moet! Om impact te hebben. Om je ambities waar te maken. Omdat jij zo ontzettend veel te bieden hebt. Jij kunt het verschil maken! En stiekem wil je dat ook: joúw missie in de wereld zetten.

Daarvoor moet je zichtbaar zijn!
Het is reuze jammer, maar om je missie in de wereld te zetten móet je zichtbaar zijn. Net als ik in mijn blogs. Ze moeten weten dat je er bent en waar je zo keigoed in bent.
Ik doe het, nu. Doe jij het ook? Laat jezelf zien!

Daarom organiseer ik een gratis webinar op 18 september a.s.
Hoe je als vrouwelijk leider kunt floreren in crisissituaties … en dat ook laat zien

Ja, ik wil ook mijn missie in de wereld zetten.
Ik meld me HIER aan.

Leuk je 18 september a.s. te zien!