Mijn vakanties boek ik altijd kort van tevoren. In januari weet ik nog echt niet waar ik in de zomer zin in heb. Het ontstaat vanzelf als het vakantiemoment daar is.

Spontaan naar Israël
Zo komt het dat ik in juni nog niets heb geboekt, als mijn dochter wordt gevraagd mee te doen aan een hockeytoernooi in Israël. Dat is natuurlijk heel leuk! En een mooie vakantiebestemming.

Drie weken later vertrekt mijn dochter met haar team naar Tel Aviv. Ze gaan vooruit om te acclimatiseren en te trainen in de warmte. Als de wedstrijden beginnen vlieg ik ook naar Israël. Tussen de wedstrijden door heb ik tijd om Tel Aviv en Jeruzalem te bezoeken. Mijn zoon haakt later aan.

Herinneringen aan mijn reis in India
Een deel van de vakantie ga ik dus alleen op pad. De herinneringen aan mijn reis in India van lang geleden doemen weer op. Het was er geweldig, maar soms ook heel spannend. Zoals die keer dat ik in Udaipur ’s avonds alleen op een leeg en donker perron stond. Geen conducteur te bekennen. Nietsvermoedend stapte ik een coupé in met 40 joelende mannen. Enthousiast begonnen de mannen mij de overvolle coupé in te duwen. Ik wist niet hoe snel ik eruit moest komen. Ik bleef ogenschijnlijk rustig en stapte een andere coupé in. Als ik eraan terugdenk voel ik de spanning weer in mijn lichaam.

Met oefeningen ga ik de spanning te lijf
Het is me duidelijk. Voordat ik op vakantie ga, is er werk aan de winkel. Ik doe oefeningen die de spanning uit mijn lichaam halen; de spanning van toen die kennelijk nog in mijn lichaam zit. In die tijd wist ik nog niet hoe ik dat moest aanpakken. Gelukkig weet ik dat nu wel. Ik doe ook een oefening gericht op vertrouwen en overgave en rond af met een ademhalingsoefening. Ik voel mijn hele lichaam ontspannen. De ervaring in India is een verre herinnering aan toen. Dat is een mooie doorbraak. Ik begin ontspannen aan mijn reis. (Eén van de experts op dit terrein is Bessel van der Kolk die daarover vertelde in de laatste aflevering van Zomergasten afgelopen zondag.)

Het helpt. En hoe!
Ik stap vol vertrouwen op het onbekende af en sta open voor nieuwe ontmoetingen:

  • In het vliegtuig zit ik naast de eigenaresse van een yogaschool. We hebben meteen een klik en vergelijkbare levenservaring. Dat schept een band. We appen de hele vakantie en wisselen ervaringen uit. Binnenkort zien we elkaar.
  • De eigenaren van hotel Elmina in Tel Aviv zijn gastvrij en open-minded. Ze komen uit Marokko en zijn in Parijs opgegroeid. In Israël komt hun kinderdroom uit: een mooi boutique hotel runnen. Eén van beiden is specialist op het gebied van ‘Gender Tech’. We praten uren over diversiteit en inclusiviteit en de positie van vrouwen in organisaties.
  • Na heerlijk eten in een gezellig straatje in Jaffa loop ik nog even naar het dakterras van het hotel. Daar is een bruid in spé met een internationale groepje vrienden. Ze gaat morgen trouwen. Ik krijg meteen een prosecco in mijn hand en toast samen met haar vrienden op een mooie bruiloft en een lang en gelukkig huwelijk. Mazzeltov!

Het is pas dag 2. Het indrukwekkende Jeruzalem moet nog komen. Dat belooft wat voor de rest van de vakantie!

Niet bang zijn en het onbekende omarmen
Vol vertrouwen het onbekende aangaan heeft me deze vakantie veel gebracht: leuke ontmoetingen, indrukwekkende plekken en een geweldige vakantie met mijn kinderen. Die inspiratie en energie neem ik volop mee in mijn werk. Een tipje van de sluier zie je in de agenda.

Wil jij ook op het onbekende wilt afstappen maar houdt iets je tegen?

  • Je denkt al een tijd na over een carrièrestap maar het komt er steeds niet van.
  • Je bent leidinggevende of hebt een expertfunctie en je hebt een heldere visie. Dat weet je. En toch lukt het je niet om je visie zichtbaar te maken voor je MT en andere stakeholders.

Herken je dit en merk je dat je het spannend vindt om nu eens echt te realiseren wat je graag wilt?

Ik wens jou ook toe dat je door de spanning heen breekt je op het onbekende afstapt.
Daarom heb ik in september enkele plekken beschikbaar voor een Carrièredag aan zee. Deze zomer en ook eerdere zomers hebben al veel vrouwen veel baat gehad bij deze dag. Meer informatie vind je hier: https://www.marliesruijgrok.nl/carrieredag-aan-zee/ 

Heb je interesse? Stuur me snel reply met je naam, telefoonnummer en je vraag. We bespreken telefonisch of een Carrièredag aan zee werkt voor jou en past bij jouw doelen. Neem meteen contact met mij op dan reserveer ik een plek voor jou.

Maak gebruik van je zomervibe en breek door de spanning heen!

Ja, ik wil graag sparren over een Carrièredag aan zee