Zo aan het begin van het nieuwe jaar vliegen de tips je om de oren. Ik houd het eenvoudig. Ik heb voor jou één ultieme tip voor 2021. Voor een goede start én om het hele jaar vol te houden.

Combineer werk en privé in één kracht

Ik leg je uit wat ik daarmee bedoel.

Het gaat in de eerste plaats om jou.
Dat is voor jou niet een vanzelfsprekend uitgangspunt.
Jij staat altijd voor iedereen klaar.
En werkt hard.
Je zorgt ervoor dat op je werk iedereen tevreden is.
En dat het thuis op rolletjes loopt.

En toch ziet lang niet iedereen wat je allemaal doet.
En heb je niet helemaal de impact die je zou willen hebben.

Hoe krijg je dat wél voor elkaar?

Het begint bij jezelf.
Dus neem ook de tijd voor jezelf.
Sta iedere dag stil bij hoe het met je gaat, bij hoe je je voelt.
Luister naar jezelf. Luister naar je intuïtie.

Hoe je dat doet is aan jou.

Bijvoorbeeld:

  • Mediteer iedere dag 20 minuten. Of twee keer per dag 10 minuten. Al start je met 5 minuten. Ga ervaren wat voor jou goed werkt. Door mediteren krijg je overzicht over wat voor jou belangrijk is.
  • Schrijf iedere dag jouw Morning Pages. Kies een boekje dat je hier speciaal voor gebruikt en schrijf iedere ochtend 3 pagina’s. Begin gewoon met schrijven wat er in jou opkomt. Het is een manier om je creativiteit tot leven te brengen, jouw privé én jouw werkcreativiteit.
  • Ga iedere dag minimaal een half uur wandelen, ’s ochtends of tijdens de lunch. Je beweegt en je gaat uit je hoofd en in je lijf. Je neemt even afstand van het vele denken en misschien wel piekeren. Dat geeft rust.

Dit zijn enkele ideeën. Het maakt niet uit wat je iedere dag gaat doen. Kies wat bij jou past.

En blijf het ook doen. Dat is de grootste uitdaging. Nieuw gedrag aanleren kost volgens wetenschappelijk onderzoek gemiddeld 66 dagen (tussen 18 tot 254 dagen (gemiddeld 66 dagen). Dus als je het echt wilt, heb geduld en zet door. Het duurt even voordat je een gedragsverandering eigen hebt gemaakt.

Het gaat erom dat je iedere dag de tijd neemt om naar jezelf te luisteren. Om naar je intuïtie te luisteren. We zijn dat kwijt geraakt in onze westerse wereld. Zo zonde. Terwijl je leert om op jezelf te vertrouwen als je naar jezelf luistert. Zodat je je eigen koers kunt varen. En zodat je gemakkelijker krachtige beslissingen kunt nemen. Want dan combineer je je intuïtie met je verstand.

En blijf het ook doen. Dat is de grootste uitdaging. Nieuw gedrag aanleren kost volgens wetenschappelijk onderzoek gemiddeld 66 dagen (tussen 18 tot 254 dagen (gemiddeld 66 dagen). Dus als je het echt wilt, heb geduld. Het duurt even voordat je een gedragsverandering eigen hebt gemaakt.

Je zult merken wat voor moois dat mogelijk maakt. Dan creëer ook jij impact met jouw visie!