Gratis ontwikkeladvies voor vrouwelijke professionals

“Gisteren weer een mooi ontwikkeladvies 45+ afgesloten. Na twee gesprekken was het voor deze cliënte duidelijk wat zij wil in haar werk en waarin zij van betekenis wil zijn. Haar sollicitatie was daarna snel en succesvol. We konden verrast én tevreden terugblikken op alles wat er zo snel in gang was gezet. Wil je ook beweging in je werk en loopbaan? Maak dan gebruik van deze regeling en laat je eens aan het denken zetten. Het kost je niets en levert veel op.”

Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies 45+

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt iedere werkende professional en leidinggevende van 45 of ouder, die minimaal 12 uur werkt, de mogelijkheid om 4 uur met een loopbaancoach te spreken. Ik ben een van die coaches. En het mooie is, dit geldt niet alleen voor leidinggevenden en medewerkers, maar ook voor zelfstandig professionals (zzp’ers).

Wat houdt het Ontwikkeladvies in?

Ontwikkeladvies is individueel of in een groep: met jouw team of met collega-leidinggevenden:

  • Ontwikkel jouw toekomst-gesprekken: in 2 coachgesprekken spreken we over jouw toekomst in je werk. Dat kan gaan over over talentontwikkeling, over omgaan met veranderingen, over jouw leiderschap en regie in je werk, over toekomstvragen en wensen in je werk et cetera. Jij bepaalt de agenda! Je maakt een plan waarin je jouw concrete doelen vaststelt.
  • Ontwikkel jouw toekomst-workshop: in 2 middagen gaan we met dezelfde vragen aan de slag maar nu krijg je feedback van de groep. En dat is heel waardevol!  Ook hier maak je een plan met jouw concrete doelen. Doe je deze workshop met jouw team, dan heb je als leidinggevende – naast de ontwikkeling van jezelf – nadrukkelijk een rol om je in te zetten voor de duurzame ontwikkeling van jouw teamleden. Ik reik daarvoor tools aan.

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor de Ontwikkeladviessubsidie van 600 euro?

Jouw stappen zijn de volgende:
  1. Je vult een vragenlijst in en maakt een scan of foto’s van het ingevulde formulier.
  2. Je stuurt mij de ingevulde vragenlijst vergezeld van je geboortedatum aan mij per e-mail.
  3. Je vult het digitale intakeformulier in.
  4. Je maakt een afspraak met mij. Welkom!
  5. Aan het eind van ons traject schrijf je jouw kort en bondige plan van aanpak en zet je je handtekening onder de aanvraag.
Dat is alles! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn… want ik verzorg ook nog eens alle administratie voor je.
Wil je meer weten of vraag je je af of jij ook van Ontwikkeladvies 45+ gebruik kan maken?

Mail of bel me even!

Wil je er eerst meer over lezen. Kijk voor verdere informatie over persoonlijk ontwikkeladvies op de website van de Rijksoverheid of op de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

“Door de training heb ik een beter beeld van wat ik wil in mijn werk en wat in mijn privéleven belangrijk voor mij is Daardoor kan ik mijn wensen en mijn doelen formuleren. Marlies luister goed, stelt inzichtgevende en praktische vragen en geeft evenveel aandacht aan iedereen in de groep.”

Michelle Rocker, Manager compliance, FMO