Ik ben Marlies Ruijgrok

Ik help jou als leider jouw missie en jouw impact realiseren 

Het gaat me aan het hart als ik zie dat vrouwen zich inhouden in hun werk. Ik gun iedereen om haar (of zijn) plek in te nemen, en ook succesvolle vrouwen zie ik nog te vaak werken met de rem erop.

Ik gun jou en de wereld iets beters: alles wat je kán daadwerkelijk inzetten, en te merken dat je daarmee iets wezenlijks kunt betekenen. Voor je eigen voldoening, om er je geld mee te verdienen, voor de organisatie en voor de wereld.

Ik ben een ervaren leiderschap, loopbaan en teamcoach. Van huis uit ben ik jurist. Ik weet wat het is om in een senior positie bij de overheid te werken. Als ik je coach, krijg je je sterke punten scherper en blinde vlekken beter in beeld. Ik laat je inzien dat je meer kunt dan je denkt.

Met de nodige humor laat ik wat ‘lucht uit de ballon’ en zet je in beweging. Wat jouw stap ook is.

Met een achtergrond in rechten en psychologie begeleid en adviseer ik meer dan 15 jaar leidinggevenden, senior professionals en bij overheid, instellingen en in het bedrijfsleven. Ik heb gewerkt als leidinggevende, overheidsjurist, advocaat en consultant executive search. Zie ook mijn linkedin-profiel.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Meld je aan voor een gratis Strategie & pijlInspiratie-gesprek.

Ik vind het leuk je te spreken!

“Door tijd en ruimte groot te maken en stilstaan tot deugd te verheffen, vormt zij zelf het voorbeeld van wat ze wil overbrengen. Wat ze zegt doet ze zelf. In vrijheid delen van ervaringen is bij Marlies in goede handen. Dromen over toekomst stemt onder haar begeleiding hoopvol en de dromen over de toekomst worden met de tijd en ruimte die zij maakt tastbaar. Mijn vuurtje is aangewakkerd. En ik heb enorm veel gelachen.”

Margo Koehorst, Projectleider en adviseur, Koraalgroep

Heb je een vraag? Leuk je te spreken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geboren en getogen in Brabant, kom ik uit een klassiek gezin. Ik had een lieve, zorgzame moeder die niet werkte, het huishouden voor haar rekening nam en en voor mij en mijn twee zussen zorgde. En een hardwerkende vader die met boeiende verhalen thuis kwam. Dat wilde ik ook! En dus ging ik rechten ging studeren en startte mij carrière als advocaat. Na een aantal jaren merkte ik dat mijn vader de echte jurist was, niet ik.

Dus ging ik aan de slag met mijn vragen:

Wat zijn mijn talenten? Wat inspireert mij? Waarin wil ik van betekenis zijn?

In de loop van de jaren heb ik mijn eigen 5 stappen naar inspirerend leiderschap gevolgd, die ik nu met mijn klanten ter hand neem. Daar had ik geen idee van toen ik volop met mijn ontdekkingsreis bezig was. Nu kan ik dat zien en daarmee anderen helpen. Het is een proces dat nooit stopt. Dat geldt ook voor mij.

Ook in mijn privéleven is het een pad vol waardevolle ervaringen. Een ontdekkingsreis met inspiratie: twee prachtige kinderen, fijne familie en lieve vrienden, van wie ik geniet in de mooie stad Den Haag met het heerlijke strand en de duinen.

Ondanks dat mijn moeder niet werkte, heb ik op school, tijdens mijn studie en in mijn eerste banen nooit een verschil gemerkt in de positie van mannen en vrouwen. Dus ik kan me goed voorstellen dat het voor jou ook zo is. Ik merkte het verschil pas toen ik kinderen kreeg en merkte dat veel vrouwen om mij heen stopten met werken. Het is ook af en toe een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Mijn eigen ervaring is: werken met inspiratie en betekenis kan écht. En daarom help ik gedreven vrouwen te helpen ontdekken hoe ze van betekenis kunnen zijn en impact kunnen hebben in hun werk, wat hun werk is, zodat zij het mooiste en beste uit zichzelf kunnen halen om volop van betekenis te zijn!

Met de driejarige opleiding Toegepaste Psychologie van het ITIP heb ik mij persoonlijk leiderschap en in energetisch en systemisch werken. Ik voldoe aan het keurmerk Register loopbaanprofessional van het NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaancoaches). Ik heb de specialisatieopleiding loopbaancoaching bij het Europees Instituut de Baak behaald en ben geschoold in teamcoaching volgens de Best Year Yet (BYY) methode.

Mijn arsenaal van methoden en technieken bestaat onder meer uit:

  • Energetisch en systemisch werken
  • Biografisch en talentgericht werken
  • Positieve Psychologie
  • Visualisatie/creatieve/associatieve technieken
  • NLP en Voice Dialogue
  • Mindfulness
  • Testmethoden, zoals TMA® Big 5 van Carl Jung ®, MBTI®, Enneagram®